Patrícia Marand (74) Actriu


Patrícia Marand (74) - Actriu

Va ser la primera dona que va encarnar a la núvia de Superman al teatre. El seu paper de Lois Lane al musical de Broadway It´s a bird, it´s a plane, it´s Superman li va valer una nominació als premis Tony del teatre.

Patrícia Marand va morir el dia 27 de novembre de 2008 als 74 anys a Manhattan a causa d’un càncer cerebral.

Nascuda a Nova York l’any 1934, va començar la seva carrera durant l'auge de Broadway, com a protagonista d’espectacles com Pajama game, Oklahoma, Kismet i Guys & dolls.També va encarnar el paper de Lady Anna a El rei i jo, juntament amb Yul Brynner, i el d’Aldonza - el veritable nom de Dulcinea- a The Man of la Mancha.

En 1966, va aconseguir el paper de Lois Lane a It´s a bird, it´s a plane, it´s Superman, la primera obra de teatre basada en el superheroi, però que contava en clau d'humor com Superman, encarnat per Bob Holliday, acudia al psiquiatra per a tractar un complex d'inferioritat que ell suplia salvant el món.

Patricia va participar en les 129 representacions de l'obra. Després es van fer altres versions i el musical va donar el salt a la televisió, on Lesley Ann Warren era el nou rostre de Lane. No obstant això, la versió original de Patricia sempre ha estat la més recordada.

Encara que Broadway era la seva passió, la seva veu de soprano li va permetre endinsar-se en el món de la música i donar concerts com a solista a Chicago, Cleveland i Pittsburg.

Després de la seva etapa al teatre, va passar molt temps retirada. Una de les seves últimes aparicions va anar en el paper de Helen Barone, en la sèrie The Sopranos.

Altres obituaris