Ricardo Montalbán (88) Actor


Ricardo Montalbán (88) - Actor

L'actor mexicà Ricardo Montalbán va morir el 14 de gener de 2009 als 88 anys en la seva residència de Los Àngeles, a Califòrnia. L'intèrpret, que mai va renunciar a la seva nacionalitat, havia participat en nombroses sèries televisives d'èxit, com Bonanza o Hawaii, 5.0., tenia una salut fràgil i, a resultes d'una operació en la columna vertebral, havia quedat confinat en una cadira de rodes i amb forts dolors.

El seu rostre no es va fer popular només pels seus papers en la petita pantalla, sinó per la seva ajuda a actors menys afortunats i pel seu treball en més de 60 pel•lícules, encara que en algunes d'elles està irreconeixible, en particular en Fugida del Planeta dels Simis i Rebel•lió al planeta dels Simis.

Va començar la seva carrera a Mèxic en la dècada de 1940 i es va donar a conèixer a EUA l’any 1948, quan en el seu país ja era una estrella.

Entre 1957 i 1959 va actuar a Broadway al musical Jamaica al costat de Lena Horne.
Per la seva actuació en aquesta i altres obres va ser proposat al Premi Tony, l’Oscar dels escenaris.

Endut per les seves activitats filantròpiques va crear un teatre per a ajudar als de la seva professió i mai va sol•licitar la ciutadania nord-americana. Però, malgrat el seu bon cor, es deia d'ell que va compondre el millor vilà de la saga d’Star Trek: Khan Noonien Singh a la pel•lícula Star Trek II: La ira de Khan.

Altres obituaris