Patrick McGoohan (80) Actor


Patrick McGoohan (80) - Actor

L'actor Patrick McGoohan, que en la dècada dels seixanta va assolir gran popularitat com l'agent John Drake de la sèrie L'agent 00 i després com a creador i protagonista de la mítica sèrie El Prisionero, va morir el 14 de gener de 2009, a Los Àngeles (Califòrnia), als 80 anys.

En 1975 i 1990 havia estat distingit amb el premi Emmy, per les seves actuacions a dos telefilms del detectiu Colombo. Li sobreviuen la seva esposa, l'actriu teatral Joan Drummond, amb la qual es va casar en 1951, i tres filles. La major, Catherine McGoohan, amb una extensa trajectòria en televisió i cinema.

Patrick Joseph McGoohan va néixer a Nova York el 19 de març de 1928, però es va criar a Irlanda, on es va establir la seva família. Després de debutar com actor a teatres londinencs, en 1954 inicia la seva carrera televisiva en sèries i programes dramàtics.
Va treballar al costat de Clint Eastwood a La Fuga de Alcatraz i en la superproducció Estación Polar Cebra. Les seves últimes actuacions cinematogràfiques destacades les va realitzar a Braveheart, pel•lícula protagonitzada i dirigida l'any 1995 per Mel

Altres obituaris