Anna Manahan (84)


Anna Manahan (84) -

Anna Manahan tenia un bon repertori d'actuacions en la seva llarga biografia artística. Actriu de cinema, televisió i teatre, va interpretar, entre uns altres, personatges de tan il•lustres escriptors com Siguin O´Casey, John B Keane, J. M. Synge, Oscar Wilde, James Joyce, Martin McDonagh, Christy Brown o Brian Friel.

Manahan, que va morir el 8 de març de 2009, va néixer a Waterford, al sud d'Irlanda, on li van concedir en el 2002 la distinció Freedom of Waterford City, un especial i tradicional reconeixement del seu país.

Es va envoltar sempre de noms famosos, qui, al seu torn, la buscaven. Els seus treballs en televisió començarien aviat, amb The Riordans,The Irish RM i Fair City,mentre algunes de les seves interpretacions en teatre serien l'obra Big Maggie, escrita per John B Keane, o The beauty queen of Leenane, de Martin McDonagh, per la qual guanyaria un premi Tony l’any1998.

Recentment, es va convertir en la veu dels ancians d'Irlanda al ser patrocinadora de l'Activi Retirement Ireland, organització que defensa i promou els drets de la gent gran a Irlanda.

Altres obituaris