Gloria Stuart (100) Actriu


Gloria Stuart (100) - Actriu

Gloria Stuart, l'actriu que amb el seu rol de Rose a la pel•lícula Titanic , de James Cameron, va revitalitzar una carrera que havia començat sis dècades enrere, i que li va valer, als 87 anys, una nominació per a l’Oscar, va morir diumenge 26 de setembre de 2010 a la seva casa de Los Angeles, gairebé tres mesos després d'haver complert 100 anys.

Segons va declarar la seva filla Sylvia Thompson, la seva mare patia càncer de pulmó des de feia anys.

L'actriu, que va donar els seus primers passos en el cinema l’any 1932, amb El caserón de las sombras, i va seguir amb Un petó davant el mirall, L'home invisible i 36 Hours to Kill, va mantenir certa continuïtat, especialment en el gènere del terror, fins a mitjans dels 40 .

A partir de llavors va romandre al marge dels estudis de filmació, amb escasses excepcions a la dècada dels 80 (Mi año favorito , on interpreta només una escena, amb Peter O’Toole, i Wildcats), a més d'algunes participacions a la televisió del seu país.

Fins que, l’any 1997, James Cameron la va convocar per a la veva exitosa Titanic. Allí, en el paper d'una supervivent centenària de l'enfonsament, personatge que en la seva joventut és abordat per Kate Winslet, Stuart narrava la història i establia un pont entre passat i present. [“Em va triar a mi perquè sóc una de les poques actrius de la meva generació que estic encara presentable, que no sóc alcohòlica ni reumàtica”, va declarar l'actriu, temps enrere, en una entrevista publicada per The New York Times .

Aquest any, Stuart va ser guardonada per l'Associació d'Actors de Cinema pels seus anys de servei.

Poc després, el 4 de juliol, Stuart va festejar els seus 100 anys en la Galeria ACE, a Beverly Hills, amb una festa els amfitrions de la qual van ser el propi Cameron i la seva esposa Suzy Amis. En la festa van estar també els seus col•legues Shirley MacLaine i Tom Arnold, entre d’altres.

Diversos dies més tard, va ser homenatjada per l'Acadèmia de Hollywood. A les seves memòries, publicades l’any 1999, l'actriu va revelar que quan es va graduar, al 1927, a Santa Monica, havia estat votada com la noia que amb major seguretat arribaria a l'èxit. [“El que no sabia era que m'anava a dur tant temps”], va concloure.

Altres obituaris