Narciso Ibáñez Menta (91) Actor, director i guionista


Narciso Ibáñez Menta (91) - Actor, director i guionista

L'actor Narciso Ibáñez Menta, pare del realitzador NarcisoIbáñez Serrador, Chicho, ha mort el 15 de maig de 2004 al seu domicili de Madrid després d'una llarga malaltia que patia des de fa més de dos anys. Tenia 91 anys i serà incinerat demà diumenge al cementiri de La Almudena.

Director i guionista, Narciso Ibáñez Menta va néixer el 25 d''agost de 1912 a Sama de Langreo (Astúries). Era considerat un dels mestres de la intriga i el terror, ajudat per la seva veu greu i cavernosa. La seva carrera professional es va desenvolupar sobretot a Argentina i Espanya tant en cinema, televisió i teatre. Menta formava part d’una reconeguda saga d'artistes teatrals i als vuit dies de néixer la seva mare ja el pujava a l’escenari per tenir-lo al costat. Amb la seva família va treballar de molt jove en una gira per Amèrica del Nord i va debutar al cinema en un curtmetratge de 1929.

Assentat a Argentina va rodar 21 pel·lícules i va treballar en nombroses sèries de televisió a partir de 1959, sempre relacionades amb el gènere de terror, de misteri o policíac. Amb l’actriu Pepita Serrador va tenir el seu fill Narciso ‘Chicho’ a Uruguay l’any 1935. Amb la dona i el fill, Menta va proseguir amb els les gires teatrals per Amèrica.

Posteriorment a Espanya va recollir un gran èxit en sèries com Historias para no dormir o ¿Es usted el asesino?. Entre les pel·lícules destaquen Una llum a la finestra, de 1941 i dirigida per Manuel Romero; Història de crims, de 1942 i del mateix autor; o Tres cites amb el destí, de 1953 i amb Leon Klimovsky de director.

En la dècada dels cinquanta va protagonitzar Obras maestras del terror, sota les ordres de Enrique Carreras, considerat el film més important de terror de la cinematografia d’Argentina.

Va interpretar el paper d’un envellit Compte Dràcula a La saga dels Dràcula, de 1972. Al llarg dels vuitanta, va fer del parapsicòleg Sebastià D'Arbó en la trilogia formada per Viatge al més enllà, El ser, i Més enllà de la mort.

Amb un altre destacat intèrpret de cinema de terror espanyol, Paul Naschy, va rodar en 1980 El retorn de l'home llop, i en 1996 va participar en el repartiment de la comèdia de Esteban Ibarretxe, Només es mor dues vegades.

Altres obituaris