Marlon Brando (80) Actor


Marlon Brando (80) - Actor

Marlon Brando va néixer al 1924 a Omaha i va morir l’1 de juliol de 2004 a Los Angeles.
De molt jove la seva naturalessa rebel va fer que la família l’enviés a l’Academia Militar de Shattuck. Al 1940 va arribar a Nova York després d’una problemàtica etapa estudiantil. Cercant la seva dedicació professional, la va trobar a la New School, sota les ordres del director Erwin Piscator. Després va tenir com a professors a Stella Adler i Lee Strasberg a l’Actors Studio. Allà Brando es va convertir en un dels màxims exponents del mètode, aconseguint triomfar amb les seves interpretacions a Broadway, on s’havia refugiat del seu pare alcoholic. Va protagonitzar obres com I remember mama o Un tramvia anomenat desig dirigida per Elia Kazan. Amb el seu nas trencat i el seu físic imponent, Brando va esdevenir el prototip d’actor amb força i naturalitat per a tota una generació.

Amb Hombres (1950) va aconseguir fer el salt definitiu a la gran pantalla. Va gunayar dos Oscar per El padrino i La ley del silencio
Va participar a pel·lícules com Un tramvia anomenat desig, L’últim tango a Paris, El Padrino i Apocalipse Now. Tanmateix l’actor es va mostrar burleta durant tota la seva carrera amb tot el relacionat amb les estrelles de Hollywood. Fins i tot al 1973 va rebutjar el seu segon Oscar com a protesta pel tractament dels indis americans però a la cerimònia va fer-se l’orni del que havia dir. El sector des d’aleshores es mostrava distant de l’actor arrel d’un manifest de menyspreu a la professió d'actor i la seva erràtica carrera que Brando va signar.

Brando tenia la seva residència a Los Ángeles, a una mansió situada al costat mateix de la de Jack Nicholson. El seu estil de vida s’havia convertit en tan ermità que no acostumava a mostrar-se en públic. Actualment travessava el pitjor moment de la seva carrera, entre disputes financeres i milionaris deutes bancaris. Havia abandonat la mansió i vivia en una habitació solitària perquè era l’únic que es podia pagar. Segons sembla la seva ruïna econòmica li va arribar després de pagar la defensa legal del seu fill, que al 1991 va ser condemnat a 10 anys de presó per assassinar a la parella de la seva germana.

Altres obituaris