Madeleine Robinson (88) Actriu


Madeleine Robinson (88) - Actriu

L’actriu francesa Madeleine Robinson, amb una trajectòria cinematogràfica de 60 anys, va morir el 2 d’agost de 2004 a l’edat de 88 anys al sudest de Suècia, on vivia des de 1977.

Filla de pare txecoslovac i de mare francesa. Svoboda, que així és deia realment Madeleine, va començar a treballar en una fàbrica amb 14 anys, I va convertir-se en noia dels encàrregs abans de treballar com a serventa d’un pintor.

No va poder entrar a l’escola d’art dramàtic però més tard va aconseguir treballar com a extra. Després va poder inscriure’s en uns cursos d’interpretació.

El seu moment més àlgid va arribar al 1936 amb el melodrama Mioche I al llarg dels següents 48 anys va rodar 79 pel•lícules compaginant-les amb les seves interpretacions a escena. Va treballar molt especilament durant les decades dels 40 I dels 50.

En unes declaracions assegura que va triar el nom de Robinson després de llegir la novel•la de Robinson Crusoe ja que aquesta li va denotar una gran sensació de llibertat, tal com el significat del seu nom en Txec.

Es va casar i divorciar dos cops, tenia dos fills i durant els darrers dies vivia acompanyada pel seu caniche de nom Vendredi.

Altres obituaris