Christopher Reeve (52) Actor


Christopher Reeve (52) - Actor

Christopher Reeve ha mort el 10 d'octubre de 2004 a Nova York, la mateixa ciutat que el va veure néixer el 25 de setembre del 1952. Després del divorci dels seus pares al 1956, la seva mare, Barbara Johnson, es va traslladar a Princeton, New Jersey amb Chris i el seu germà Benjamin.

Quan Christopher tenia vuit anys va actuar en obres de teatre escolars i un any després el van triar per participar a l’opereta de Gilbert & Sullivan Yeoman of the Guard per al teatre de Princeton, el McCarter Theatre. El teatre es convertiria aleshores en una veritable passió per a Reeve. Al Dia de l’Escola de Princeton, Reeve es va convertir en el president del Club Dramàtic.

Amb 15 anys Christopher Reeve va exercir d’aprenent Durant tot l’estiu al Williamstown Theater Festival a Massachusetts, i amb 16 anys ja tenia un agent.
Després de graduar-se a l’institut, Reeve es va enrolar a la Cornell University, on va destacar en Teoria de la Música i Anglès i va dedicar temps a estudiar teatre a Bretanya i França. Durant aquesta època va interpretar papers com el de Victor a Private Lives, Aeneas a Troilus and Cressida, Beliaev a A Month In The Country, i Macheath a Threepenny Opera..

Durant el seu darrer any a Cornell, Reeve va ser un dols dos estudiants acceptats per entrar a la famosa Juilliard School of Performing Arts de nova York. Aquí estudiava sota el nom de John Houseman. Quan va tenir problemes financers per culpa del seu padrastre que no podia pagar l’educació del fill, Reeve va participar en el paper de Ben Harper al serial Love of Life.

Chris va gunayar un paper a A Matter of Gravity, un espectacle del 1976 de Broadway protagonitzat per Katharine Hepburn. Durant aquest temps, la seva carrera professional va anar tant bé que va abandonar els estudis de la Juilliard.

El mateix any a Nova York, durant la producció de l’off-broadway My Life, Reeve va realitzar amb èxit unes proves per protagonitzar Superman:The Movie. Va interpretar un Superman creïble fent del personatge un heroi amb cervell i cor.

Després de l’èxit de Superman l’any 1978, Christopher Reeve va fer la pel·lícula Somewhere in Time. Al 1980 va passar l’estiu fent teatre a Williamstown. Més tard va treballar en Superman II i la producció de Broadway Fifth of July.

A partir d’aleshores Christopher va apareixer a unes 150 obres, una dotzena de TV-movies, i fins a un total de 17 pel·lícules entre les que destaquen Deathtrap, Monsignor, Superman III, The Bostoniano, The Aviator, Street Smart, i Superman IV: The Quest for Peace.

Ja casat amb Dana Morosini i amb un fill, cap al 1990 els cavalls es van convertir en la seva gran passió. Li encantava practicar un esport anomenat "eventing" amb el que combinava la precisió de la doma amb l’excitació de la muntanya i el salt amb els cavalls.

Al maig del 1995 l’actor va patir una caiguda mentre practicava aquest esport. Es va trencar dues vèrtebres cervicals i es va seccionar la medul·la espinal. Des d’aleshores va quedar tetraplèjic.

Després de sis mesos al Kessler Rehabilitation Institute de New Jersey, Reeve va tornar a la seva casa a Bedford, Nova York, on havia condicionat l’estança a la nova situació. Durant el temps a Kessler, Christopher Reeve va començar a interessar-se per la seva malaltia i va crear una fundació amb el seu nom a fi de recaptar fons per a la investigació de les lesions de medul·la espinal. Reeve també va acceptar aparèixer a l’Academy Awards al 1996, als Jocs Paralímpics d’Atlanta, i realitzar un discurs a la Convenció Demòcrata del mateix any. Es va convertir poc a poc en un rostre habitual dels actes benèfics.

Altres obituaris