Teófilo Calle (68) Actor i autor


Teófilo Calle (68) - Actor i autor

L’actor Teófilo Calle Massa, nascut al 1937, va morir el 13 de febrer de 2005 a Córdoba. El difunt, que va iniciar la seva carrera professional l’any 1954 com a rapsoda i primer actor còmic d’espectacles folclòrics-arrevistats, va ser incinerat a Jerez de la Frontera (Cadis).

Calle va ingresar a la Real Escuela Superior de Arte Dramático de Madrid i des d’allà va passar a engreixar les files del teatre nacional María Guerrero (any 1955), on va interpretar Liliom, de Frank Molnar; Hoy es fiesta, de Buero Vallejo; Los pobrecitos, de Alfonso Paso; La reina muerta, de Montherlant, o Muérete y verás, de Bretón de los Herreros, entre d’altres. Va passar després a la Compañía Aula de la Cultura, del Ministeri d’Educació, on va interpretar diversos clàssics del teatre nacional espanyol. Més endavant ca ingresar a la Compañía Teatro Popular i des d’aleshores va representar prop de dos-cents cinquanta títols, a tota classe de gèneres, des del vodevil fins al drama clàssic.

També va passar per la televisió com a guionista, doblador o director (Fantástico, Los Monsters, Los caballeros del zodiaco) i al 1970 va iniciar la seva carrera com a autor teatral, amb obres com Réquiem por un imbécil, Sólo para mujeres o Las cometas. Igualment va impartir lliçons magistrals a l’aula de teatre de la Universidad de Murcia i, de nou com a professor de teoria i pràctica, va ser responsable del curs d’interpretació actoral i teatre clàssic, realitzat al vicerectorat del cultura de la Universitat de Málaga.

Altres obituaris