John Mills (97) Actor


John Mills (97) - Actor

L'actor John Mills, que tantes vegades va encarnar en el cine i el teatre el model del noble cavaller anglès, va morir dissabte 23 d'abril de 2005 als 97 anys. Company i amic d'altres grans monstres de la seva generació, com Lawrence Olivier, Vivien Leigh o David Niven, Mills havia participat des dels anys 30 en un centenar de pel.lícules i en incomptables obres de teatre i televisió. El moment culminant de la seva carrera va tenir lloc el 1971 quan va aconseguir l'Oscar al millor actor de repartiment pel seu paper a La filla de Ryan, del director David Lean.

Les grans esperances, El límite del cielo, Gandhi i Guerra i pau són altres dels seus films més coneguts. Molt versàtil, també va treballar amb Madonna a ¿Qui és aquesta noia? i va fer diverses sèries a la petita pantalla. De la seva vocació, molt precoç, en va ser responsable una germana ballarina. [Abans dels 5 anys ja havia decidit que no hi havia res millor que ser actor], va declarar fa tres anys Mills, a David Frost, en una entrevista en què repassava la seva trajectòria, concedida a la BBC.

Va néixer el 22 de febrer de 1908 a Felixtowe, Suffolk (sudest d’Anglaterra). El 1929 va marxar a Londres sent un adolescent i va estudiar a la Royal Academy of Dramatic Art. Va començar treballant en el cor de diferents musicals quan el va descobrir el productor i dramaturg Noel Coward. Al llarg de la seva carrera Mills va rebutjar temptadores ofertes de Hollywood preferint quedar-se en la seva Anglaterra natal. L’òscar li va arribar el 1971 pel seu paper secundari en la pel•lícula La hija de Ryan. Va interpretar més de cent pel•lícules, entre elles Grans esperances. El 1960 va rebre el títol de l’Ordre de l’Imperi Britànic, concedit per la reina Isabel II. El 1976 va ser nomenat cavaller de l’imperi.

Casat per l’església amb l’escriptora Mary Hayley Bell 60 anys després del seu matrimoni civil, la seva filla Hayley Mills també és actriu. Mills s’havia quedat cec el 1992, cosa que no li va impedir treballar a Hamlet, amb Kenneth Branagh i seguir en actiu fins fa molt poc.

Altres obituaris