Manuel Codeso (79) Actor


Manuel Codeso (79) - Actor

L'actor i humorista Manuel Codeso, que va formar part durant molts anys del trio humorístic Zori, Santos y Codeso, va morir dilluns 6 de juny de 2005 a Madrid als 79 anys com a conseqüència d'un infart cerebral que va tenir fa un parell de mesos del qual no es va refer, ha informat el seu representant.

La capella ardent amb les restes mortals de Manolo Codeso, que seran incinerades demà, serà instal·lada després del migdia al tanatori de la localitat madrilenya d'Alcorcón.

[Popular trio de còmics]
Zori, Santos i Manolo Codeso van formar el trio de còmics més populars de la revista als anys 40 i 50, des dels seus començaments, el 1942, amb l'empresari Mariano Madrid.

El 1947 van estrenar una de les revistes més perdurables de la història del teatre a Espanya, La blanca doble, i arran d'això el mestre Guerrero va formar una nova companyia per a aquest trio d'actors, que el 1952 va establir empresa pròpia i va debutar a València amb la revista de Carlos Llopis i García Morcillo Oriente i accidente.

Pocs anys després van presentar l'obra que els va donar més renom, Metidos en harina, de Baz i Morcillo. El 1962 es va produir la ruptura del trio i Zori i Santos van formar parella, i Manuel Codeso va decidir actuar en solitari.

El 20 de desembre de 1991 van reaparèixer al teatre Olympia de València després de 30 anys de separació, amb Metidos en harina.

Nascut el 15 de març de 1926 a Cadis, a principis d'aquest any 2005 Manolo Codeso es va acomiadar dels escenaris al teatre Lara de Madrid amb l'obra Nadie es perfecto, versió de Paco Mir d'una divertida i romàntica comèdia de Simon Williams, sota la direcció d'Alexander Herold, amb Josema Yuste, Lola Baldrich i Saida Lamas.

Altres obituaris