Anne Bancroft (73) Actriu


Anne Bancroft (73) - Actriu

L'actriu nord-americana Anne Bancroft, cèlebre pel seu rol com la fatal Mrs. Robinson de The Graduate (El graduat), va morir el 6 de juny de 2005 als 73 anys víctima de càncer.

Bancroft va morir d'un càncer uterí a l'hospital Mount Sinai de Nova York, va declarar John Barlow, portaveu del marit de l'actriu, l'actor còmic, director i productor Mel Brooks.

Anna Maria Louisa Italiano va néixer al Bronx, es va traslladar a Hollywood i va començar la seva carrera cinematogràfica al començament dels anys 50. Anne Bancroft va fer el seu debut a la pantalla gran al 1952 amb Don't Bother To Knock, i va aparèixer en una sèrie de pel·lícules menors abans de tornar a Nova York per a actuar en una obra de Broadway, Two For The Seesaw.

Quan l'obra es va estrenar, Bancroft actuava la contrapart d'Henry Fonda. Va rebre excel·lents crítiques i va obtenir el Premi Tony a millor actriu secundària. El seu següent projecte teatral, en el qual representava a Annie Sullivan, la instructora de la cega i sorda Helen Keller a The Miracle Worker, la va fer mereixedora del mateix guardó en la categoria de millor actriu.

Bancroft va guanyar després un Oscar a millor actriu per la seva representació del mateix paper per a la versió cinematogràfica d'igual títol, filmada en 1962. Però la seva principal actuació segueix sent la de Mrs. Robinson a The Graduate, on sedueix fredament al fill del soci del seu marit, Dustin Hoffman, qui també es va donar a conèixer a partir d'aquesta pel·lícula.

El seu primer matrimoni amb un contractista d'obres va acabar en 1957 després de tres anys. Al 1964 Bancroft es va casar amb Mel Brooks, a qui va conèixer en un programa d'entrevistes. Van treballar junts com parella en diversos projectes, entre ells la versió de Brook de 1983 de Ser o no ser.

Després de The Graduate, Bancroft va seguir obtenint compliments pel seu treball i obtenint nominacions a l'Oscar per rols com la ballarina de The Turning Point (1977) amb Shirley MacLaine i la mare superiora d'Agnes of God (Agnes de Déu, 1985), amb Jane Fonda. [“Em retiro després de cada projecte”], va dir una vegada en una entrevista al The New York Times. [“Després d'alguna manera sempre hi ha una mica que m'impedeix retirar-me”]. Amb la seva mort, Bancroft deixa al seu marit Mel Brooks, al seu fill Maximilian i a un nét.

Altres obituaris