Luis Barbero (89) Actor


Luis Barbero (89) - Actor

L'actor Luis Barbero va morir el 3 d'agost de 2005 a Madrid a l'edat de 89 anys víctima d'un accident vascular. Conegut per tots els públics pel seu paper de 'Matías' dintre de la sèrie Medico de família, Barbero va participar, gairebé sempre com actor secundari, a prop 200 pel·lícules, entre les quals es troben títols com La Colmena o El Rey Pasmado.

Luis Barbero (Madrid, 1916) va aprendre l'ofici d'aparellador per tradició familiar fins que es va pujar de la mà del seu pare a un escenari. Va debutar professionalment el 24 de desembre de 1939 amb la sarsuela El Rei que rabió. La major part de la seva carrera va estar dedicada al teatre, la seva gran passió, on va poder treballar amb els seus mestres: Loreto Prado, Guitar, Melgares, Orjas, Merlo, Jardiel, Mihura, Arniches i va patir el seu únic 'pateo' estrenant una obra d'Azorín.

També va ser un dels pioners del cafè teatre i de la televisió amb mítics programes com Estudio 1, La casa de los Martínez, La Zarzuela; infantils com Don Lupa i Los mundos de Yupi, i fer gairebé 200 pel·lícules, entre les quals hi ha títols com Las Cosas del querer (1989) o El Lute: camina o revienta (1987).

Va rebre nombrosos premis, entre els mes estimats, el premi de la Unión de Actores i el Pepe Isbert, però el premi que mai va oblidar, va ser en la seva ultima representació en un escenari quan els seus companys del Teatro Lírico Nacional La Zarzuela van interrompre per primera vegada en la seva història una representació per a rendir-li un homenatge. Doble emoció al ser aquest el teatre on havia passat la seva infància.

[“Era el que transmetia, bondat, tendresa, amabilitat i alegria, tot això perquè, gràcies en gran part a la seva professió, havia estat un home feliç, i havia tingut el privilegi de ser un còmic”], conclou la família en un comunicat.

Altres obituaris