Argentina Brunetti (98) Actriu


Argentina Brunetti (98) - Actriu

La veterana actriu Argentina Brunetti, va morir a Roma el passat 20 de desembre de 2005 als 98 anys mentre dormia. Precissament en aquesta ciutat vivia des de feia un any on vivia amb el seu fill i la seva familia.

Brunetti va actuar en dotzenes de pel•lícules i programes de televisió en una carrera artística que es va extendra durant vuit dècades. Un dels papers que li va donar més renom va ser el de l’esposa del senyor Martíni en el clàssic de Hollywood Qué bello es vivir, de Frank Capra.

També va interpretar la mare de Dean Martin en la comèdia de l’any 1953 The Caddy, en la cual el crooner li canta That’s Amore. En televisió va treballar a Hopalong Cassidy, Els intocables, Kojak i Everybody Loves Raymond.
Nascuda a Buenos Aires, Argentina, el 1907, Brunetti va seguir les passes de la seva mare siciliana, l’actriu Mimi Aguglia, i va debutar el 1910 als tres anys d’edat a l’òpera Cavalleria Rusticana. Posteriorment va actuar a europa i a diferents països de Sudamèrica.

La seva carrera a Hollywood va començar el 1937 quan va firmar un contracte amb la Metro per doblar les veus de Jeanette MacDonald i Norma Shearer a l’italià. Va tenir el seu primer paper important amb el clàssic de Frank Capra Qué bello es vivir (1946) en el qual el personatge principal, interpretat per James Stewart, ajuda la seva família a aconseguir un habitatge.

Brunetti va ser també una de les fundadores de l’Associació de Cronistes Estrangers de Hollywood i va escriure una columna setmanal per a publicacions del Canadà i Itàlia.
La seva autobiografia In Sicilian Company, en les que descriu les aventures de la seva família en el món de l’espectacle, va ser publicada l’octubre del 2005.

Altres obituaris