Shelley Winters (85) Actriu


Shelley Winters (85) - Actriu

L'actriu nord-americana Shelley Winters, guanyadora de dos Oscars, va morir el 14 de gener de 2006 als 85 anys a Los Angeles a causa d'una fallida cardíaca. Winters, de nom real Shirley Schrift, va morir al Centre de Rehabilitació de Beverly Hills.

L'actriu, que va néixer a East Saint Louis (Illinois) el 18 d'agost de 1920 i va participar en més d'un centenar de pel·lícules, va celebrar en una cadira de rodes el seu 85 aniversari. La seva última intervenció en una pel·lícula va ser el 1999.

Va deixar l'escola als 15 anys per treballar com a model mentre estudiava art dramàtic. Va aparèixer a Broadway per primer cop el 1941 en un espectacle titular The Night Before Christmas.

En el cinema va obtenir l'Oscar com a millor actriu de repartiment pels seus treballs a El diario de Ana Frank (1959) i a Un retazo azul (1965), va ser hospitalitzada el mes d'octubre passat en estat greu després d'haver sofert un atac cardíac.

El paper pel qual serà recordada és el de la passatgera del vaixell amb gran facilitat per a la natació a L'aventura del Posidó (1972), pel·lícula per la qual també va ser candidata a l'Oscar. També destaquen en la seva filmografia El gran Gatsby, Un lugar en el sol, La noche del cazador i Lolita.

El nom de Winters també està unit al dels grans escàndols de Hollywood, ja que és autora de diverses biografies en què va revelar els secrets de la indústria cinematogràfica.

A això la va ajudar el fet d'haver estat companya d'habitació d'una jove Marilyn Monroe i dona de l'actor italià Vittorio Gassman, amb qui va tenir una filla, Vittoria-Gina.

En un dels seus llibres autobiogràfics, titulat Shelley II: la meitat del meu segle, l'actriu explicava l'apassionada aventura amorosa que va tenir amb el britànic Sean Connery a Londres abans que aquest es convertís en James Bond i quan l'actor amb prou feines tenia diners per pagar la calefacció de casa seva.

En aquest mateix llibre, Winters relata també detalls del seu tercer matrimoni amb l'actor Tony Franciosa, de qui es va divorciar als tres anys, i del seu frustrat amor per l'artista britànic Lawrence Olivier. El seu primer marit va ser Paul Meyer, de qui es va divorciar abans de casar-se amb Gassman el 1952.

Altres obituaris