Moira Shearer (80) Actriu i ballarina


Moira Shearer (80) - Actriu i ballarina

Ha mort Moira Shearer, actriu i ballarina. La primera pel·lícula va ser Las zapatillas rojas, que va causar sensació en tot el món el 1948. Tenia 80 anys.
Shearer va morir en l'Hospital John Radcliffe, a Oxford, això va anunciar el seu marit, Ludovic Kennedy. Va indicar també que la ballarina havia perdut força des del seu cumpleanys el mes passat, però no va donar una causa de la mort.
Shearer, que va néixer en Dunfermline, Escòcia, es va convertir en la primera ballarina de la famosa escola Sadler's Wells de Londres en 1942. Va obtenir el seu primer paper important en 1946, interpretant a la Bella Durmiente en l'òpera Royal Opera House de Londres.
L’actriu va obtenir el paper de la ballarina predestinada al fracàs, Victoria, en Las zapatillas rojas, dirigida per Michael Powell i Emeric Pressburger. La pel·lícula va ser un súper èxit internacional i va ser nomenada a un Oscar per millor pel·lícula. Va guanyar premis Oscar per millor direcció i millor música.
El filme, que es va basar en el conte de Hans Christian Andersen, va ser elogiat pel seu ús del color, i per la forma que va oferir una visió íntima de la vida rera el teló dels ballarins. El personatge de Shearer es converteix en una gran estrella però es veu dividida entre el seu amor per un jove compositor i la seva carrera. La pel·lícula ofereix un ballet complet que presenta la història de Andersen, que interpreten Shearer i altres artistes.
El 1999 un sondeig de l'Institut Britànic de Cinema va catalogar Las zapatillas rojas com una de les 10 millors pel·lícules britàniques de la història. Tot i que va actuar en altres pel·lícules més tard, Shearer sempre va donar preferència al ballet. [El ballet va ser la cosa que realment l'ocupava - la indústria fílmica era com una distracció], va dir Kennedy.
[Ella tenia molta elegància i també era molt bella. Es movia amb una gràcia meravellosa, com era d'esperar d'una ballarina de ballet], va dir als reporters. A més del seu marit, amb qui es va casar en 1950, a Shearer li sobreviuen els quatre fills de la parella.

Altres obituaris