Al Lewis (95) Actor i polític


Al Lewis (95) - Actor i polític

AL Lewis, l'actor que va ser l'avi amb pèl blanc, pajarita i mirada boja en La família Monsters, va morir el 3 de febrer als 95 anys per causes naturals. Va treballar com actor de teatre i polític, però es va donar a conèixer sobretot pel seu paper en la popular sèrie televisiva produïda entre 1964 i 1966.
En lloc d'escoltar la veu de Lewis en el seu programa setmanal en l'estació de ràdio WBAI, els oients van saber el dissabte de boca de Bernard White, el director de l'emissora, que l'actor havia mort després d’anys en què va estar delicat de salut.
El nom real de Lewis era Albert Meister, va néixer a Brooklyn (Nova York) el 30 d'abril de 1910 amb ascendència polonesa-alemanya. Mentre buscava la seva vocació va treballar com comercial, cambrer i vigilant. També va ser propietari d'una piscina fins a començar la seva carrera artística en un circ.
En 1941 es va doctorar en psicologia infantil en la Universitat de Columbia, va donar classes i va escriure dos llibres per a nens. Vuit anys després Lewis va tornar a actuar i va aparèixer en teatres al llarg de l'Avinguda Broadway. Després, va saltar a la televisió amb aparicions en The U.S. Steel Hour: Trouble-in Law i Naked City, però el seu primer gran paper en la petita pantalla va ser el del policia Leo Schnauser en Car 54, Where are you?. Es va consagrar en la memòria dels televidents com l'avi deLa família Monsters, una sèrie produïda de 1964 a 1966. Va continuar en televisió en programes com Gomer Pyle, Here's Lucy, American Style i Taxi. No obstant això, també es va dedicar a altres coses. Va obrir un restaurant italià anomenat Granpa's en Greenwich Village (Nova York).
Lewis tenia tres fills amb la seva dona, Marge, de la qual es va divorciar.
Als 88 anys es va presentar als comicis de l'estat de Nova York com a candidat pel Partit Verd, en unes eleccions que va guanyar l'actual governador republicà George Pataki. Lewis va aconseguir 52.533 vots. Va mantenir la seva activitat política en el seu programa de ràdio.

Altres obituaris