Dennis Weaver (81) Actor


Dennis Weaver (81) - Actor

L'actor nord-americà Dennis Weaver, que va encarnar al popular policia cowboy de la sèrie de televisió McCloud en la dècada dels 70, va morir el 24 de febrer en la seva casa de Ridgway (Colorado) als 81 anys, a causa de complicacions del càncer que patia.
Weaver, que també va ser molt conegut per la seva interpretació de Chester Goode en la sèrie de la cadena de televisió CBS Gunsmoke, va ser guanyador d'un premio Emmy de televisió en 1959 per aquest paper.
En la sèrie McCloud (1970-1977) interpretava a un policia de Nou Mèxic traslladat a Nova York, on no dubtava a cavalcar entre els automòbils per a resoldre els casos.
Weaver, nascut en Joplin (Missouri) i format en la coneguda escola Actor's Studio de Nova York, va aparèixer en nombroses pel·lícules, entre elles Sed de mal, Diez forajidos, Dragnet i Los puentes de Toko-Ri, incloses vàries per a televisió.
Una de les més conegudes va ser El diablo sobre ruedas' (1971), dirigida per Steven Spielberg, en la qual Weaver encarnava a un conductor amenaçat per un camió en una carretera de muntanya. La cinta va ser estrenada en 1983, després que Spielberg ja tingués una gran renom en la indústria.
Entre 1973 i 1975, Weaver va ser president del Sindicat d'Actors d'EEUU, i també era conegut per ser un activista en la defensa del medi ambient i la lluita contra la fam en el món. També va ser president de Love is Feeding Everyone (LIFE), que repartia menjades entre 150.000 necessitats del comtat de Los Àngeles.

Altres obituaris