Teatre, circ, humor i dansa  seran protagonistes a Cruïlla XXS, el festival que aquest juliol omplirà de cultura espais emblemàtics de la ciutat de Barcelona. Miquel Barcelona, La Fura dels Baus, Tortell Poltrona, Brodas Bros o Pep Bou són alguns dels noms que formaran part de la programació d’arts escènqiues, que s’ha presentat avui al teatre Victòria. Aquesta sala del Paral·lel acollirà el gruix de la trentena de representacions que s’inclouen a la programació.

Tortell Poltrona, que no actuava a barcelona des de feia deus anys, presentarà el seu espectacle Què bestia. Un homenatge a aquells personatges fantàstics que van fer riure els nostres avantpassats, on no hi pot faltar un altre clàssic d’un espectacle de pallassos: la música. Fins i tot el vestuari que llueixen és dels anys seixanta, de la famosa nissaga dels Germans Martini. La representació serà el 4 de juliol. Pepa Plana també forma part de la programació, presentant el seu espectacle  Veus que  no veus.

Hi haurà també la Marabunta de Guillem Albà. I Les dones sàvies que Enric Cambray i Ricard Ferré van posar en escena de forma tan reeixida. No tot seran reposicions, perquè en aquesta edició del Festival Cruïlla n’hi ha que estrenen espectacle: és el cas dels Brodas Bros, que presentaran al Teatre Victòria la seva nova creació, Around the world. El muntatge és  un recopilatori de les vivències i anècdotes viscudes pels Brodas Bros en les seves gires al voltant de el món.

En aquesta especial edició del Cruïlla, es podrà veure per primera vegada a Barcelona l’espectacle Flotados, de la companyia David Moreno i Cristina Calleja. Faran una única funció el dia 28 d’aquest espectacle delicat que transforma el carrer en un espai per somiar. Flotados va guanyar el premi MAX 2019 a millor espectacle de teatre de carrer, s’ha vist a mitja Europa i ara el podrme conèixer aquí.

L’improshow dels Planeta impro, el circ contemporani dels Pistolet o el d’Animal Religion també ocupen part d’una programació que s’ha pensat accessible per a públic familiar i que s’allargarà fins a l’1 d’agost. El recinte modernista de Sant Pau, o la plaça de l’Univers seran altres escenaris del Cruïlla XXS.