Pobles de Circ, una de les mesures incloses en el Pla d’Impuls al Circ 2019-2022, continuarà apropant el circ al territori aquesta tardor i hivern. Bellver de Cerdanya acollirà dos espectacles aquest cap de setmana: A la fresca, de la companyia Anna Confetti, i Acrometria, de la companyia Psirc. La resta de la programació s’allargarà fins al mes de desembre als altres pobles participants: Ulldemolins, Sort i Prats de Lluçanès.

La mesura Pobles de Circ està coordinada per l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), i compta amb el suport econòmic del Departament de Cultura així com dels Ajuntaments participants. L’objectiu de la mesura és reforçar un circuit estable municipal a Catalunya per a espectacles de circ i ampliar la xarxa d’estructures i espais d’exhibició. També vol difondre la creació de circ catalana, així com donar més oportunitats d’exhibició per a les companyies. A més, amb la participació dels espais de formació en circ es vol acostar aquestes iniciatives als municipis i població més pròxima.

Un altre dels objectius és acostar els municipis de petites dimensions a l’organització de l’exhibició d’espectacles de circ, perquè sovint és un art escènica més desconeguda per part dels programadors i programadores.

Ens avancen el programa.

 

Pobles de Circ, una mesura del Pla d’Impuls al Circ

El Pla d’Impuls del Circ 2019-2022 és una iniciativa del Departament de Cultura i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC). El Pla consta d’onze mesures finançades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb aportacions específiques de l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Ramon Llull. Compta amb la col·laboració del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, L’Ateneu Popular 9Barris, La Central del Circ, La Vela de L’Estruch, la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC) i Nilak, i la participació de diversos municipis, entitats i equipaments de Catalunya. El Pla d’Impuls del Circ té com a objectiu principal crear un escenari d’oportunitats per a la promoció i difusió del circ en la vida cultural, social i econòmica del país i més enllà de les nostres fronteres.


Pobles d’arreu del territori

Els pobles participants a la mesura Pobles de Circ segueixen criteris de distribució territorial i de proximitat amb espais de circ, i en la majoria dels casos es tracta de municipis on no es programa circ o fins i tot no hi ha programació regular d’arts escèniques.

Els pobles de l’edició 2020 són: Bellver de Cerdanya (1.979 habitants, comarca de La Cerdanya), Sort (2.360 habitants, Pallars Jussà), Ulldemolins (402 habitants, Priorat), Prats de Lluçanès (2.537 habitants, Ripollès). En finalitzar el 2020 es decidirà conjuntament amb els pobles la seva continuïtat el 2021 i es  seleccionaran  pobles nous per al 2021.

Companyies participants

La selecció de les companyies programades s’ha dut a terme mitjançant una convocatòria adreçada a les companyies de circ catalanes. Una comissió formada pels quatre ajuntaments i dos programadors/es sensibles al circ (Maria Faura del Festival Cantilafont i Jordi Escuer de Circ Picat) i una artista de circ (Judit Obach) han escollit un catàleg d’espectacles i a partir d’aquí cada poble ha elaborat la seva programació a partir dels seus interessos i de la disponibilitat de les companyies.

AGENDA POBLES DE CIRC TARDOR/HIVERN 2020

19 de setembre
Bellver de Cerdanya (La Cerdanya)- 19h –
Espectacle itinerant “A la Fresca”

La companyia Anna Confetti presenta tres personatges i una cadira gegant que surten a prendre la fresca i generen diferents situacions quotidianes i surrealistes alhora, que portades a l’extrem esdevenen còmiques.
——————————

Bellver de Cerdanya (La Cerdanya)- 20h30 – Poliesportiu
Espectacle “Acrometria”

La companyia Psirc presenta un encontre pertorbador i esperançador. En pocs minuts, el trio ens transporta al seu univers espectacular, divertit, lleuger i profund. Acrometria estudia la distància entre la psique i les infinites realitats. Un triangle emocional, metafòric i abstracte, on es pot jugar a crear noves geometries humanes. És l’ abraçada entre el risc físic i la ingenuïtat de l’ànima, és geometria d’emocions. És un espectacle que combina la tècnica del mans a mans i la perxa xinesa.
——————————

7 de novembre
Sort  (Pallars Sobirà) – 12h – Castell de Comtes de Pallars

Espectacle “A la fresca” de la cia Anna Confetti (veure Bellver de Cerdanya)
——————————

 21 de novembre
Sort  (Pallars Sobirà) – 12h – Castell de Comtes de Pallars
Espectacle “Back to classics”

La companyia Planeta Trampolí proposa un espectacle de llit elàstic fresc, proper i íntim per a tota la família on el circ més clàssic es fusiona amb cultures urbanes a través del ball, la música i l’art del Turntablism (scratch amb vinils). Una proposta on el llit elàstic pren vida pròpia entre les bogeries i acrobàcies del seu protagonista. Un viatge al passat que més ens enamora, ple d’humor, poesia, ritme i caramboles que canviaran el concepte que tenim del llit elàstic.
——————————

 5 de desembre
Sort  (Pallars Sobirà) – 12h – Parc del Riuet

Espectacle “Violeta”

El col·l lectiu La Persiana i Venancio y los Jóvenes de Antaño presenten un espectacle en format de concert-cabaret d’artistes que té ganes de gaudir d’una bona estona. Set acròbates enamorats de la música en directe de Venancio y los Jóvenes de Antaño i cinc músics bocabadats amb els acròbates.
——————————

12 i 13 de desembre
Prats de Lluçanès (Osona) – Hora i lloc per concretar
La Cirquestra, de la cia Improvisto’s Krusty Show

Ritme, energia, festa, xerinola, gatzara, no poder-se aturar, els peus salten sense parar, les mans no deixen de seguir un ritme que s’encomana per tot el cos … És el ritme de la companyia Improvisto’s Krusty Clown. Com uns flautistes d’Hamelin contemporanis, aquests músics transmeten tota la seva energia. Només es pot parar quan ells ja no es mouen, perquè és el moment dels malabaristes, és l’hora de xalar amb els seus espectaculars números d’equilibris i malabars.

Taller de Circ a càrrec dels espais de formació Arcàdia i La Cabirola
Una estona perquè adults i infants tastin diferents disciplines de circ.
——————————

27 de desembre
Sort (Pallars Sobirà) – 12h – lloc per confirmar
Taller de Circ amb Ntelades
Finals de desembre
——————————

Bellver (La Cerdanya) – Dates, horari i lloc per concretar
Espectacle “Total Glamour”

La companyia The Sullivan’s porta un espectacle fresc, alegre i entretingut, carregat de bona música, humor i amb artistes amb molta experiència sobre l’escenari… Ells porten una àmplia trajectòria junts: venen dels més grans i coneguts cabarets, variétés de tot el món, i amb els seus números circenses mostren el seu talent i experiència, tot i que…de vegades, no tot els hi surt tan perfecte com ells pretenen…

Taller de Circ amb Piricirkus
Les formadores de Piricirckus acostaran grans i petits als malabars, l’equilibrisme, l’acrobàcia, etc.

banner fira mediterrània
banner fira mediterrània