Carme Contreras amb un ram de flors que li van enviar des de l'escenari, a l'estrena de 'Grease' a la Cúpula del Coliseum

L’actriu Carme Contreras ha mort als 87 anys, segons ha informat-en nom de la família- l’actor i director Roger Peña en una piulada. Nascuda a Saragossa, l’actriu tenia una llarga carrera com a professional del doblatge, i actriu de teatre, cine i televisió. Va posar la veu a E.T i a Marge Simpson.

Nascuda a Saragossa el 4 d’octubre de 1932, debutà a nou anys doblant papers infantils, i posteriorment, també molt sovint, veus de bruixes i altres personatges de fantasia. Ha treballat també sovint en teatre, ràdio i televisió.

En teatre, entre d’altres, ha actuat a La ferida lluminosa , de Josep Maria de Sagarra (1954), No és mai tard… si s’arriba d’hora (1957), de Jaume Villanova, Un home entre herois (1958), de Rafael Tasis, Els dimecres… Elena (1970), de Muriel Resnik, Berenàveu a les fosques (1973), de Josep Maria Benet i Jornet, i Salvem les balenes … i el meu matrimoni què? (2010), d’Ivan Campillo.

En cinema, ha actuat com a secundària, entre d’altres, a Plácido (1961), de Lluis García Berlanga, Mater amatísima (1980), de Josep Anton Salgot, El pico (1983), d’Eloy de la Iglesia, Perfume: The Story of a Murderer (2006), de Tom Tykwer, i Presumptes implicats (2007), d’Enric Folch.

Per a la televisió ha actuat en nombroses obres teatrals, telefilms i sèries, entre les quals cal citar El cor de la ciutat (2000-09), on interpretava el personatge de la Roser. L’any 2011 hom li dedicà un homenatge amb motiu dels setanta anys de trajectòria professional.