Us recordem que demà 4 d’abril arriba a la proposta Clàssic per a criatures del Lliure, una nova adaptació parlada i il·lustrada d’un clàssic de la literatura universal: Antígona (tragèdia antigota). És una versió de l’obra de Sòfocles que Helena Tornero ha adaptat en clau còmica per fer-la propera al públic familiar. L’artista multidisciplinari Pau de Nut ha creat les il·lustracions, la música i també hi posa totes les veus, des del personatge d’Antígona fins al cor grec, passant per la dida que explica la història.

De l’adaptació de Tornero, en destaca el canvi de gènere. La tragèdia ha passat a ser comèdia sense perdre de vista alguns dels trets més significatius del mite d’Antígona: la revolta, la compassió i la veu de la desobediència davant d’una llei injusta. El resultat és una “tragèdia/comèdia vertiginosa, descaradota i gamberrota”, com era la comèdia grega antiga.

L’artista polifacètic Pau de Nut ha il·lustrat la història, ha creat la música que l’acompanya i també la interpreta. Ell sol dona vida a 10 personatges i un cor grec que intervé per fer còmics aclariments i posar veu a diferents jocs de paraules amb els noms dels protagonistes: d’Antígona, “Antibel·licista! Antimasclista! Antifeixista! Anti… tot!”; de Creont, “Cretí! Cremat! Cregut! Croqueta!”.

Un espectacle amb l’essència de l’Antígona de Sòfocles que també guarda un espai per a la reivindicació. Com diu Tornero: “ara som al segle XXI, i les Antígones del futur les volem vives i lliures. I que riguin una mica també, per l’amor dels déus! Ah, sí. Una altra cosa. Com a l’Antígona de Jean Anouilh, els déus han anat fora. De res”.

Antígona (tragèdia antigota)
és el tercer espectacle del cicle Clàssics per a criatures, es podrà veure del 4 al 7 de juny a la Sala online i està recomanat a partir de 7 anys.

Les dues primeres adaptacions, estrenades en el marc de la programació digital del Teatre Lliure, van ser La casa de Bernarda Alba, de Victoria Szpunberg i Ana Yael, i Terra baixa, de Pau Miró i Fito Conesa.

Proper i últim Clàssics per a criatures:
De l’11 al 14 de juny:
Rei Liró (versió no autoritzada d’El rei Lear), de William Shakespeare
adaptació i direcció de Jordi Oriol
il·lustració de Riki Blanco

Compra d’entrada i accés a l’espectacle
El Lliure també estrena una nova manera de fer arribar el teatre al públic: un cop comprada l’entrada, el primer dia de funció a les 17h. l’espectador rebrà un correu electrònic amb un enllaç a la Sala online del Lliure per poder accedir a l’espectacle. Aquest enllaç serà vàlid fins al diumenge 7 de juny a les 23:59h.

EN RESiDÈNCiA: Alterar la quotidianitat
Dilluns 1 de juny a les 16h. es publica al canal youtube del teatre l’última proposta artística per fer en família de la creadora Magda Puig i dels alumnes de l’Institut Joan Fuster de Barcelona.

Amb la idea d’alterar la quotidianitat, proposen 5 reptes per omplir la casa de petites sorpreses i missatges per als qui hi viuen. Totes les fotografies es recolliran a les xarxes amb el hashtag #MagdaPuigENRESiDÈNCiA.

El dilluns 8 de juny a les 16h. es farà la presentació del projecte final.

La iniciativa, impulsada des del Teatre Lliure, forma part del projecte EN RESiDÈNCiA, un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB).

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Antígona (tragèdia antigota). Del 4 de juny a les 17h. al 7 de juny a les 23:59h. 3 euros. Youtube Teatre Lliure. A partir de 7 anys. Durada aproximada: 15 minuts

EN RESiDÈNCiA: Cada dilluns a les 16h. fins a l’1 de juny, proposta d’una nova activitat. Youtube i xarxes socials.