Antonio Banderas i Pablo Puyol presenten 'A chorus line' al Tívoli

El musical A Chorus Line arribarà a Barcelona el 21 de febrer. Ens ho ha promès aquest matí l’Antonio Banderas, director i protagonista (a Màlaga) de l’espectacle, que ha vingut a Barcelona aquest matí després de l’atrafagada dels Goya i a punt de marxar als Estats Units, camí dels Òscars. Assegura però, que “marxo tranquil perquè no sóc dels favorits. Serà un viatge relaxant, fàcil, de seure i mirar. Aquesta nit sortim en avió”, ha dit, a la roda de premsa de presentació del musical, que s’instal·larà al Teatre Tívoli. Banderas s’ha mostrat distès, proper, amable, interessant… i guapo!. L’acompanyava Pablo Puyol, que interpreta a Barcelona el personatge del coreògraf i director Zach, el que fins ara interpretava el mateix Banderas. Ha estat una trobada espectacular perquè, tot i que només hi havia mitjans informatius, no deixava enrere aquelles estrenes en què tothom busca la imatge de l’ídol, tothom s’espavila per trobar el millor lloc… I goso dir que hi havia un tou de professionals. Més que mai!

Banderas ha començat parlant-nos del seu Teatre del Soho CaixaBank “un teatre privat però sense afany de lucre, per fer exhibició de produccions pròpies i dels millors espectacles externs. Era el meu somni des de fa molts anys i, finalment, s’ha complert.” També ha explicat que el projecte continuarà creixent a l’escola ESAEM, (Escuela Superior de Artes Escénicas de Málaga), on van assajar el musical mentre s’estaven fent les obres del nou teatre. “Serà un teatre diferent, un teatre de barri amb espectacles més alternatius. Hi haurà un laboratori de investigació per a la creació de nous espectacles, amb nous directors i actors. Algú ha de dir als alumnes que no tothom arribarà on volen! I els donem, la possibilitat de formar-se en gestió, producció i altres feines tècniques relacionats amb el teatre.”

Confessa que va escollir A Chorus Line per a l’obertura del teatre “perquè porta implícita tota una reflexió sobre les Arts Escèniques. Va néixer l’any 1974 a Broadway, quan Michael Bennet, un director que feia espectacles tipus La calle 42, Ha nacido una estrella…  va convocar un grup de ballarins i els va gravar opinions sobre les seves vides, el seu esforç, els seus somnis…  I a partir de la informació que en va obtenir, va muntar aquest gran musical, que va canviar la percepció del món de l’espectacle a Broadway. És divertit i a la vegada emocionant. Triarem espectacles d’aquest tarannà.  Jo no vull tenir el teatre buit, vull omplir amb el gran públic. I a més, tindrem l’alternatiu!”  

A Chorus Line té més estrelles del que ha vist mai. Compta amb 29 intèrprets a escena i una orquestra de 15 músics en directe,que dirigeix el Mestre Arturo Díez-Boscovich. El musical va estar 15 anys a la cartellera de Broadway.

També ens ha parlat dels drets de l’espectacle: “Els autors no parlen de drets, sinó de llegat.  Són molt difícils d’adquirir, molt!”, ha lamentat Banderas, també content de portar l’espectacle a Barcelona i a un teatre tan bonic. “Espero que la gent el disfruti tant com l’està disfrutant a Màlaga”, ha dit.

 

PABLO PUYOL, EL ZACH DE BARCELONA

Antonio Banderas i Pablo Puyol presenten ‘A chorus line’ al Tívoli

Tot seguit, Banderas ens ha presentat Pablo Puyol, que en paraules del director:  “ha reinventat el paper protagonista amb més matisos. I passen altres coses! En Pablo té totes les virtuts: és estimat pel públic i compleix perfectament el rol del personatge, aquest Zach que ens hem inventat.”

Simpatíquissim i sempre sonrient, Pablo Puyol s’ha mostrat  molt feliç de venir a Barcelona, on hi va viure fa uns anys. “Espero que al públic d’aquí li agradi tant com al de Màlaga. Perquè Barcelona coneix els musicals, els valora i disfrutarà amb A Chorus Line tant com nosaltres ho fem a escena. I és que parla de la lluita, del treball de les persones que es volen dedicar a l mon de la faràndula i molts no poden. És un espectacle potent però val la pena l’esforç si el públic surt rient… o plorant!”

A més de Puyol, l’elenc de Barcelona estarà compost per Alberto Escobar, Fran de el Pi, Anna Coll, Enric Marimón, Cassandra Hlong, Ivo Parella-Obregón, Sarah Schielke, Kristina Alonso, Albert Bolea, Angie Alcàsser, Lorena Santiago, Daniel Délyon, Juan José Marco, Diana Girbau, Beatriz Mur, Roberto Facchin, Fran Moreno, Estibalitz Ruiz, Miguel Ángel Belotto, Lucía Castro, Pol Galcerà, Daniel Garod, Fernando Mariano, Graciela Monterde, Marcela Nava, Lucreia Petralgia, Zuhaitz San Buenaventura i Aida Sánchez.

EL MUNTATGE
El nou muntatge és un revival de la producció original, que va estar 15 anys seguits a Broadway, a càrrec de la llegendària Baayork Lee. Coreògrafa i directora, Lee va interpretar a un dels personatges de la producció original, Connie Wong, inspirat en ella mateixa, i porta dirigides més de 35 produccions internacionals del musical.

La història de A Chorus Line se situa en un teatre de Broadway a mitjans dels anys 70. L’espectacle comença enmig d’una audició per a una nova producció musical. El director, Zach, i el seu assistent, Larry, posen a prova als candidats. Disset d’ells disputen la ronda eliminatòria: Mike, Bobby, Sheila, Bebe, Maggie, Kristine, A l’, Mark, Connie, Diana, Do, Judy, Richie, Greg, Cassie, Val i Paul. Però encara queda el més difícil: Zach busca un cor potent format per quatre nois i quatre noies, i abans de prendre la decisió final vol saber més sobre els candidats. Així doncs, els demana que es presentin i parlin sobre si mateixos. Amb certa reticència, tots acabaran parlant del seu passat.

A través dels números musicals anirem coneixent els seus somnis i secrets més ben guardats, fins arribar al número culminant, One, on les personalitats individuals dels ballarins es fondran en una identitat nova i col·lectiva, la de el Cor, constituint una companyia que no sembla tenir fi.

BANDERAS PARLA DE LLUIS PASQUAL
Sense que ningú li ho preguntés, Banderas ha volgut parlar de la sortida del teatre de Lluís Pasqual : “Em va ajudar des del principi a fer el part de l’equipament! Vam iniciar junts la gestió, l’administració i em va dir que em presentaria la gent que ho podria tirar endavant. I són allà! Hi ha l’Aurora Rosales, en Marc Montserrat, el meu director de producció i de càsting,… gent amb capacitat. El Lluis marxa de la gestió i vindrà com a director escènic. Fa molts anys que ens coneixem i que no fem res junts i tenim ganes de fer coses. Però pel que fa al teatre va dir Va dir Aquest és el teu fill i tu l’has de cuidar. Li vull treure drama a la seva sortida perquè no n’hi ha. Em va dir el mateix que diu la carta que probablement heu llegit.”

Anem acabant i Banderas remarca que ell és probablement la persona més coneguda que ha interpretat A chorus line, perquè sempre el fan artistes que comencen o poc coneguts. Està gaudint de tot això:“Estic ficat de ple amb tots: els actors, els músics, el local… Hi ha coses que canvien la vida i a mi me la va canviar l’atac de cor que vaig patir fa tres anys justos. Va ser una experiència profunda i filosòfica, vaig experimentar un canvi absolut de prioritats. Curiosament els diners ja no tenien cap importància!” I ha acabat amb una frase sobre el teatre: ” El millor enemic de l’èxit és l’ànsia que et produeix quan et relaxes.”

Només queda dir que A Chorus Line arribarà a Barcelona en ple Carnaval, el que serà un al·licient més per posar el cos a to i acabar bé el dia. O començar-lo!

Después del Teatre Tívoli, on s’hi estaran fin al 20 de març, A Chorus Line s’instal·larà al teatro Arriaga, de Bilbao i després, anirà a Madrid  al Gran Teatro Príncipe Pío.

Trobareu entrades -si no espereu massa- aquí

  • Alicia Alonso
  • West Side Story
  • Nomad
  • Crimen y telón