La-nena-dels-pardals
Les funcions de La nena dels pardals d’aquest dissabte 9 de novembre a les 17 h i diumenge 10 de novembre a les 12 h, seran accessibles: amb interpretació en llengua de signes catalana, audiodescripció, subtitulació i bucle magnètic (amb la col·laboració de We Act).

Aquest mateix cap de setmana La nena dels pardals  s’acomiada de la Sala Tallers, on haurà estat en cartell del 26 d’octubre al 10 de novembre de 2019. L’obra ha inaugurat el cicle d’El TNC Petit de la Temporada 2019-2020. Els propers espectacles familiars al TNC seran Kàtia, de Teatre Nu, i Ex-Libris, de la companyia Voël.

La nena dels pardals és una producció de Teatre al detall, amb direcció i coreografia de Joan Maria Segura i Bernadas. Es va estrenar al SAT l’any 2017, i fins a dia d’avui ha estat guardonada amb el Premi Butaca al Millor espectacle familiar 2018; amb el Premi de la Crítica al Millor espectacle familiar 2017; amb el Premi de la Mostra d’Igualada 2018 i, amb el Premi Enderrock al Millor disc infantil i familiar 2018.

Un espectacle musical sobre la llibertat i la valentia dels petits herois

Quan el Gran Timoner ordena exterminar els pardals del país perquè es mengen el gra, una nena, la Ming Li, decideix portar-li la contrària i seguir les directrius del seu cor.
A partir del conte de Sara Pennypacker, Teatre al detall ens presenta aquest espectacle poètic i emocionant sobre els petits herois quotidians, sobre el respecte a la vida i la saviesa innata dels nens.

La Guerra dels pardals està basat en un fet històric: el 1958 Mao Zedong va declarar La Guerra alspardals i va provocar que aquests ocells pràcticament s’extingissin de la Xina. Les conseqüències van ser devastadores: no hi havia ocells que es mengessin els insectes i les plagues van arrasar les collites, la qual cosa va provocar la mort per fam d’entre 30 i 40 milions de xinesos.