Àngel Llàcer a 'La Jaula de la Locas'

Animeu-vos, que hi ha bones notícies. Avui s’ha anunciat el retorn a Barcelona de La Jaula de las Locas, un dels grans musicals dels nostres temps, en la versió que dirigeix -i protagonitza- l’Àngel Llàcer, amb Manu Guix com a director musical, i coreografia d’Aixa Guerra. Marc Montserrat-Drukke n’és el director adjunt i l’interpreta el mateix equip:  Àngel Llàcer Ivan Labanda Oriol Burés Mireia Portas Ana Micó Anna Lagares Clàudia Bravo Víctor Gómez Empar Esteve Evangelina Esteve Enric Marimon i Roc Bernadí. S’instal·laran al Teatre Tívoli a partir de l’octubre. Aneu preparant les plomes!

DECLARACIONS A RAC1
Abans de començar, tinc ganes d’explicar que aquest matí, l’Àngel Llàcer, el nostre gran crooner que espero que algun dia se li reconegui oficialment aquesta difícil faceta -i és urgent perquè de vegades ens amenaça en retirar-se-, ha parlar a Rac1 amb en Jordi Basté i li ha dit: “Ara té més sentit que mai fer La Jaula! Tinc molts ganes de tornar a cantar allò de Yo soy lo que soy o La vida empieza hoy.” La ‘vida’, començarà a l’octubre, ves a saber si ja amb una vacuna, però encara no se sap el dia: “Tenim moltes ganes de començar. Ens fa tan feliços fer-la i veiem que la gent és tan feliç veient-la! Però el dia… Nosaltres hi anem i el Simon ja ens dirà que hem de fer!”


Tornem a la notícia. Aquest és el Comunicat que ens han enviat:

El confinament de la població i la crisi sanitària generats per la pandèmia de l’COVID 19 va obligar a suspendre les funcions de La Jaula de las Locas al Teatre Rialto de Madrid, on el musical estava fent una temporada d’èxit i preparant una posterior gira pel país. Ara, per celebrar la tornada a la normalitat, l’espectacle s’acomiada de la Gran Via madrilenya per tornar a l’octubre i tornar a pujar el teló del Tívoli de Barcelona, l’escenari que el va veure néixer i on va aconseguir convertir-se en l’èxit de la temporada l’any 2018, amb més de 1.000 espectadors per funció al llarg de 170 representacions.

Àngel Llàcer i Manu Guix segueixen a l’capdavant d’aquesta festa de la vida, un cant a l’optimisme que torna a Barcelona per tornar als seus carrers la il·lusió, l’esperança i l’alegria que aquest gran musical desprèn. Més de 300.000 espectadors avalen una proposta que va sorprendre des del principi per la seva ambiciosa posada en escena: estructures mòbils que transformen una acurada i detallista posada en escena, 140 canvis de vestuari per a uns 30 artistes que executen sorprenents coreografies amb música en directe, i comparteixen l’entusiasme d’una història universal que ha fet d’aquest títol un dels referents de l’gènere. El públic de Catalunya podrà retrobar-se amb una divertida trama i reconeixerà 13 cançons que han marcat la història mundial dels musicals, en una festa que durant 2 hores i mitja convertirà al Teatre Tívoli al cabaret més feliç, alegre, atrevit i lliure de el món , sempre respectant, això si, les normes de seguretat i de distanciament establertes en el moment de la seva estrena.


L’ESPECTACLE

La Jaula de las Locas
 (La Cage aux folles, en el seu títol original) presenta el món d’una parella gai: Georges, el gerent d’un night club de Saint Tropez, i Albin, la seva romàntica parella i estrella del local. El musical conta les divertides i absurdes aventures que viuen els dos protagonistes quan Jean-Michel, el fill de Georges, els presenta els pares ultraconservadors de la seva nòvia. Un cant a l’amor, a la llibertat, a la tolerància i a les ganes de viure.

La Jaula de las locas ha arribat als escenaris gràcies a la productora Nostromo Live. El muntatge es basa en la versió revival del musical de gran format de Jerry Herman i Harvey Fierstein, un dels més influents de la història i que va guanyar tres premis Tony i tres premis Drama Desk Adwards l’any 2010 i que s’ha representat ininterrompudament per tot el món, convertint-se en un dels muntatges del gènere més populars de la història.

Les entrades es posaran a la venda a les pròximes setmanes i la producció anirà desvetllant noves sorpreses. L’Àngel ja ens n’ha avançat una: “Amb l’entrada s’entregarà a cada persona una mascareta de color rosa!”