El Festival Internacional de Teatre de Tarragona Noves Dramatúrgies tira endavant amb una edició especial amb aforaments reduïts, espectacles individualitzats i propostes des de casa, un  FITT adaptat a totes les mesures de prevenció en la que presentaran més Noves Dramatúrgies que mai. Se celebrarà del 2 al 5 de setembre i avui ens envien un avançament del programa.

La primera novetat d’aquesta edició és l’estrena en streaming de l’espectacle La teoría de la pelvis, del guanyador del FITT de l’any passat, Alberto Cortés, i Rosa Romero. La peça, gestada durant el confinament causat per la Covid-19, ens planteja una teoria que reflexiona sobre la necessitat d’activar el motor, els cossos i les pelvis en un moviment col·lectiu com a únic canvi possible. La proposta prèvia al festival és exclusiva per les persones amb l’abonament PREFITT i s’oferirà per la plataforma Zoom.

El format Story Walker és la següent novetat d’aquesta edició. Que se la mengin els coloms (i la portin a casa) de l’autora tarragonina Glòria Granell Barberà és la nova i primera producció internacional del FITT Noves Dramatúrgies. Es tracta d’una experiència cultural innovadora en format d’àudio que té com a escenari un recorregut establert pels carrers de Tarragona. El públic podrà escoltar la peça teatral des del seu dispositiu mòbil i iniciarà l’experiència de forma individual a l’hora que vulgui dins el marc del festival. La proposta compta amb les veus dels intèrprets Jordi Banacolocha, Victòria Pagès i Joan Negrié per la versió en català i castellà; i les veus de Nigel Planer, Ivana Miño i Pep Planas, per la versió en anglès.

La tercera novetat del festival és la instal·lació The Dreamers. Un conjunt de cases ideades per joves que han arribat com a menors i sols a Catalunya des de l’altra banda del Mediterrani. La proposta, limitada a un aforament reduït de 12 persones per funció, convida a viure en primera persona i convertir-se en còmplice de les seves històries d’una forma poètica i sensorial que pretén donar visibilitat a la seva situació. The Dreamers és un dels set espectacles que competirà en al quarta edició del concurs del FITT. Entre les propostes que podrà votar el públic, també destaquen We’re Not Penelope. Sobre la fidelidad, la coproducció internacional de Vucciria Teatro, Teatro Bellini i Estigma; i l’aposta per creadores escèniques emergents com Glòria Ribera i Joana Brabo.

O com ja ens van avançar,  Rodrigo Cuevas i Sol Picó, dos dels artistes més inclassificables del moment, seran els encarregats d’inaugurar i acomiadar l’edició més excepcional del FITT amb els seus nous espectacles Trópico de Covadonga el dimecres 2 de setembre a les 21.30 h i Malditas Plumas el dissabte 5 a les 21.30 h.


TEATRE…I MÉS!
A més de gaudir del teatre més contemporani, el FITT manté els workshops, els sopars d’en Pitu, les jornades per professionals, els vermuts teatrals i totes les activitats ja consolidades en edicions anteriors. L’última novetat d’aquesta edició són les fases dels abonaments per al desconfittament, que ofereixen l’experiència de tot el festival a preus reduïts. Avui és l’últim dia de la FASE PREFITT, que inclou tots els espectacles + l’espectacle FITT AT HOME + 4 sopars + 2 workshops per només 50€; i demà comença la FASE CONFITT, que inclou tots els espectacles + 4 sopars + 2 Eworkshops per només 55€.

Aconsegueix l’abonament Prefitt aquí

I per seguir tota la programació, més altres abonaments, aquí

De moment, aneu triant que hi ha feina. Nosaltres, us seguirem informant!