Les obres de teatre i dansa amb més èxit l’any 2000 a Espanya van ser ‘Arte’ (de Yasmina Reza, adaptada, dirigida i coprotagonitzada per Josep Maria Flotats), ‘Tricicle 20’ (Tricicle) i ‘La jaula de las locas’ (de Nowell Conrad, amb direcció d’Ángel Alonso i protagonitzada per Paco Morán i Joan Pera), segons dades donades a conèixer per la Societat General d’Autors i Editors (SGAE). Van seguir-les ‘Las manzanas del viernes’ (d’Antonio Gala), ‘Rubianes 15 años’ (de Pepe Rubianes), ‘El verdugo’ (de Rafael Azcona i Luis García Berlanga, adaptada per Bernardo Sánchez), ‘Estamos en el aire’ (de diversos autors), ‘Criatures’ (de la Companyia T de Teatre), ‘Sí … pero no’ (de Ramón Sender) i ‘¿Quién teme a Virginia Woolf?’ (d’Edward Albee, adaptada per Adolfo Marsillach). A Catalunya, les obres de més èxit van ser, per aquest ordre, ‘La jaula de las locas”, ‘Arte’, ‘Rubianes solamente’ i ‘Cacao’.
La recaptació de l’any 2000 va superar els 40.000 milions de pessetes, dels quals 6.789 corresponen a Catalunya i 4.459 milions procedeixen de diners per drets d’autor generats a l’estranger. Paral·lelament a l’increment de la recaptació, que a Catalunya va superar en un 16% la del 1999, la SGAE va incorporar en aquesta comunitat 654 nous socis, que amb els ja existents en sumen un total de 9.500.
Els Estats Units, que l’any 2000 van recaptar 1.073 milions, és el país estranger que proporciona més ingressos per drets d’autor a la SGAE. A continuació ve l’Argentina, amb 571, i França, amb 507. El català Sergi Belbel és el dramaturg que més diners per drets d’autor proporciona a l’entitat per les representacions de les seves obres a Europa, especialment per ‘Després de la pluja’.