Santi Ibáñez (58) Actor


L'actor Santi Ibàñez a causa d'un càncer de pulmó, segons ha confirmat a l'Agència Catalana de Notícies i l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya.

La llarga trajectòria al mon del teatre de Santi Ibáñez comença de la ma d'Els Joglars al mític Teledeum, així com també a Els virtuosos de Fontainebleau, Bye Bye Beethoven i, més endavant, a l'espectacle 25 anys de Joglars. Quan deixa la companyia passa a treballar amb directors de la talla de Sergi Belbel (L'Hostalera, Morir), Tamzin Townsend (El diari d'Anna Frank, Penjats); Josep Maria Mestres (23 centímetres), Abel Folk (Mentiders i Xtrem, al cinema), i David Plana, Magda Puyo, Rafel Duran, Jaume Mallofre... Però els muntatges més exitosos i on el recordem més han estat Cómeme el coco, negro, amb La Cubana; Aquí no paga ni Déu, Pel davant i pel darrera, Èric i l'Exèrcit del Fènix i la última, La Ratonera, de l'Agatha Christie, que es va estrenar al teatre Apolo, va fet gira per arreu i va tornar a Barcelona, on interpretava un comandant de l'exèrcit retirat.

El Teatre Apolo ha enviat una nota als mitjans on lamenta la mort de Santi Ibáñez, que també va protagonitzar Boeing, Boeing en aquest teatre. ["Santi ha estat un gran amic que sempre ens va fer riure dins i fora dels escenaris"], ha manifestat Eduardo Garre, gerent del Teatre Apolo, que ha afegit: ["Et trobarem a faltar, Santi".]

Santi Ibáñez també va fer cinema i sobretot, televisió, sent protagonista o secundari d'un munt de sèries exitoses, el que va fer que definitivament fos molt conegut per tothom. Ha intervingut a Som una meravella, d'Albert Boadella (1988, TVE i TV3); Ya semos europeos, d'Albert Boadella (1993, TVE); Secrets de família, d'Eduard Cortés (1994-1995, TV3), com Eliseu Palahí; La Lloll, de Jordi Frades (1995, TV3); Estació d'enllaç, de Sonia Sánchez (1995-1996, TV3), com Alfons; El diari d'Anna Frank (telefilm, 1996), de Tamzin Townsend; El joc de viure, de Jordi Frades (1996-1997, TV3), com Ramon; Plats bruts, d'Oriol Grau (1999-2000, TV3); Moncloa dígame, d'Oriol Grau (2001, Tele5), Temps de silencii El cor de la ciutat, d'Esteve Rovira (2005-2007, TV3).

Altres obituaris