‘AuAlberto San Juan i el seu més que lloable Autorretrato de un joven capitalista español s’atura al Teatre Apolo per dos dies, amb la col·laboració d’El Terrat. Si no l’heu vist, aprofiteu l’ocasió perquè l’espectacle és imprescindible i les entrades volaran. I no es deixa veure sovint. Aquest cop, només els dies 8 i 9 de juny.

Autorretrato de un capitalista español és la nostra història, amb Willy Brand, Kissinguer, Franco, Salazar, Suresnes, el Rei, l’altre Rei… I Lara i Godó i l’ABC… Una història narrada amb tota la seva cruesa però d’una manera amena que ens fa somriure mentre el cuc mossega per dins. I ens fa entendre que tenim més soldats americans que mai a la base de Càdis.

Membre fundador de la companyia Animalario i premi Goya al millor actor pel seu paper a la pel·lícula Bajo las estrellas, San Juan puja a escena en solitari per fer un repàs lúdic i descarnat d’una societat injusta fins la crueltat. Així es presenta aquest jove capitalista:

“Sóc capitalista. Tinc compte en un banc que especula amb aliments. Tinc una assegurança mèdica privada. Tinc la llum contractada amb una empresa que roba als seus clients perquè el seu objectiu és el màxim benefici. Quan treballo cobro el sou més alt que pugui assolir, sense preocupar-me de quin és el sou i la resta de les condicions laborals dels companys. Puc ajudar econòmicament a un amic, però mai a costa de rebaixar el meu nivell de vida. Vull preservar la meva fama, la meva cotització comercial, les meves propietats. La societat en què visc és injusta fins a la crueltat. M’agradaria que canviés, però no estic disposat a perdre en l’intent allò que he aconseguit acumular. Estic parlant molt seriosament.”

No us el perdeu!

banner fira mediterrània
banner fira mediterrània