La productora italiana Cicuta Produzioni farà aquest dimarts i dimecres a Madrid un càsting d’actors, ballarins i cantants per actuar en l’obra Karol Wojtyla. La veritable Història, que narrarà la vida del Papa polonès en forma de musical. La companyia està buscant tres actors perquè representin Joan Pau II en la seva infància, joventut (20 anys) i als 50 anys.

A més, busca tenors i sopranos, així com a ballarins, acròbates i ballarins especialistes en dansa aèria per actuar en l’obra, que s’estrenarà previsiblement durant l’últim trimestre de 2013, segons ha anunciat l’empresa.
L’empresa està realitzant també altres entrevistes a Roma i Londres, i aquells que siguin seleccionats en les primeres trobades en les tres ciutats europees participaran en una última avaluació, que tindrà lloc a Roma el 12 de juliol.

L’obra farà un recorregut per la vida de Wojtyla des de la mort de la seva mare, en els anys d’infància del futur Papa, fins la mort del pontífex, passant per la seva joventut, la seva etapa al seminari clandestí. El musical tractarà de mostrar una altra imatge del beat Joan Pau II, “més enllà de la seva etapa com a pontífex”, segons ha explicat la productora.

Per a això, l’obra compta amb l’aportació musical de l’artista israeliana Ahinoam Nin, Noa, que ha participat en l’elaboració i selecció del repertori. A més, la vaticanista Paloma Gómez-Borrero i el secretari de Wojtyla, el cardenal el cardenal Stanislaw Dziwicz, entre altres, han col•laborat com a assessors dels productors de l’obra, en la seva elaboració.

La companyia té previst estrenar realitzar una gira de diversos mesos de durada en un itinerari que inclou països com Polònia, Espanya, França o Itàlia, però que visitarà també diversos Estats de Centroamérica i Sud-amèrica.