Les viles de Calders i Monistrol de Calders ja estan ficades en els últims detalls de la II edició del seu Festival de Teatre de Titelles, que se celebra del 29 de juny al 8 de juliol. El Teatre de Titelles arrela a Calders de la mà de l’Espai Animacions – Centre d’Iniciatives Titellaires (www.animacions.org), que la companyia Rocamora Teatre ha muntat en la seva seu calderina. Monistrol de Calders s’ha sumat enguany a aquest Festival, l’únic d’àmbit comarcal a Catalunya, que pretén seguir creixent, amb voluntat d’esdevenir una cita anual del millor d’aquest gènere escènic, amb la vocació d’arribar al màxim de població local, però també d’atreure l’atenció dels mitjans i a portar visitants de més enllà de la comarca, que vulguin gaudir de la programació i de l’entorn moianenc. El festival compta amb el suport financer de la Diputació de Barcelona i la col•laboració dels propis municipis.

Els orígens del festival són al setembre de 2015 quan, per celebrar la inauguració de l’Espai Animacions, es va organitzar l’Aplec Titellaire de Calders. La bona acollida de l’Aplec va impulsar el naixement del Festival de Titelles del Moianès, que després d’un primer intent al 2016, va tenir la seva 1a edició efectiva el darrer cap de setmana de juliol 2017 -tot i que encara d’àmbit local-, al municipi de Calders.

El Festival inclou 6 espectacles i 1 taller que es replicarà als dos pobles. La majoria són activitats familiars, o per a tots els públics, sent força important la programació per a joves i adults en horaris adients. Les actuacions es faran a l’aire lliure, tret d’aquelles que per raons tècniques o climatològiques ho impedeixin. En tots els espectacles es demanarà que el públic assistent faci aportacions voluntàries per ajudar al sosteniment del Festival. I en el taller hi haurà un cost d’inscripció de 5 € per alumne.

US AVANCEM EL PROGRAMA D’AQUESTA SEGONA EDICIÓ

MONISTROL DE CALDERS

DIVENDRES 29/06
18:00
a Cal Mestre. Obertura del Festival amb el taller Introducció al titella de fil obert a tothom (+6 anys),prèvia inscripció (tel.938309006). Durada45’. Màxim 30 alumnes. A càrrec de l’Espai Animacions de Calders.

El taller consisteix en l’explicació de la constitució anatòmica dels ninots, amb un titella sense vestir, fent especial esment en les articulacions. En acabar, amb dues marionetes de fils curts, els alumnes proven i aprenen a manipular-les realitzant una petita acció amb els titelles.

DISSABTE 30/06
18:00
a l’escenari de la Plaça Nova o al Centre Recreatiu Municipal, actuació per a públic familiar. Espectacle El regal, a càrrec de PengimPenjam.

Mostra les peripècies i aventures d’en Felip, un conillet de roba fet de retalls i un tros de matalàs vell, que l’àvia Serafina va fer amb molt d’amor per al seu nét, en Pepus. Quan en Felip és rellevat per una altra joguina, mira endavant i busca com recuperar l’amistat d’en Pepus. Inspirat en el conte de Michael Ende El titella de roba.

22:30 a l’escenari de la Plaça Nova o al Centre Recreatiu Municipal, actuació per a tot públic. Espectacle Mr. Barti’s Show, a càrrec d’Alex Mihajlovski. Durada aproximada 45’.

El marionetista macedoni Alex Mihajlovski va crear la marioneta Barti el 1988 i des d’aleshores, amb un treball continu de manteniment i investigació, l’ha convertit en la marioneta més viva del món. Es mou gràcies a un complex sistema de més de 40 fils, i on cada petit detall de la seva cara i el seu cos cobren vida.

DIUMENGE 01/07
18:00
a l’escenari de la Plaça Nova o al Centre Recreatiu Municipal, actuació per a tot públic. Espectacle Solista a càrrec de Rocamora Teatre.

Una mirada retrospectiva al treball d’en Carles Cañellas, que porta 42 anys en l’ofici. Set històries divertides, poètiques, sorprenents, representades amb sis titelles de fil diferents. L’actor i animador de les marionetes actua, juga amb elles en escena. Guardó a la Millor Animació de Titelles al “11th World Festival of Puppet Art 2007” de Praga,Txèquia.
———————————————–

CALDERS

DIVENDRES 06/07
22:30
al Centre Cívic, actuació per a joves (+10) i adults. Espectacle Identitats, a càrrec de Rocamora Teatre.

L’essència més pura de la Marioneta, en una recerca dramàtica emocionant i sorprenent de la seva pròpia existència, on aquesta evoluciona sota diverses coreografies, amb música electrònica, ambients de llum i video-fons. Guardó a la Millor Obra Dramàtica del 2nd International Puppet Art WeekFestival 2017 de Nanchong (Xina).

DISSABTE 07/07
18:00 al Centre Cívic, taller Introducció al titella de fil obert a tothom (+6 anys), prèvia inscripció (tel. 938 309 006) cost per alumne 5 €. Durada 45’. Màxim 30 alumnes. A càrrec de l’Espai Animacions de Calders. (Veure divendres 29/6)

22:30 a l’escenari de la Plaça Major, actuació per a tot públic. Espectacle Puppet Pro, a càrrec de la Cia Tactilicuä & República Tòxica.

La improvisació ha arribat al món dels titelles. El titella com a protagonista absolut, sense escenografia que l’emmarqui. Una excel•lent manipulació que beu de l’escola de Jim Henson i altres camins marcats per les taules dels escenaris.

DIUMENGE 08/07
18:00
a l’escenari de la Plaça Major, Cloenda del Festival amb actuació per a tot públic. Espectacle El peix d’or, a càrrec de Binixiflat Teatre de Titelles.

Conte rus adaptat per a Teatre de Titelles. És dels contes de tipus cíclic on el protagonista ha de repetir diverses vegades la mateixa acció màgica, amb resultats diferents.

Ho deixem aquí. Falten alguns dies però passen depressa. Trobareu més informació al web: www.animacions.org