José Porcel i Antonio Canales a la presentació d''encuentros'.

La companyia del bailaor sevillà José Porcel estrenarà dijous a Barcelona un nou espectacle de “pur flamenc”, Trobada, que tindrà el mestre ballador Antonio Canales com a artista convidat i influència principal de l’obra.
Trobada, comptarà amb dos balladors d’edats i temps diferents, però amb el mateix desig que el públic gaudeixi d’un espectacle de pura dansa, han afirmat els artistes en roda de premsa.
El duet interpretatiu tindrà a les balladores Irene Correa, Immaculada Aranda i Isabel Rodríguez, els cantaores David Vázquez i Roberto Lorente, i els mestres guitarristes José Almaracha i Victor Márquez, al costat de Diego Villegas en la flauta i Javier Fernández a la percussió.
José Porcel, que porta 15 anys dirigint la seva companyia Ballet Flamenc José Porcel, va assenyalar que va ser el màxim responsable del Teatre Olimpia i encarregat de la programació del Teatre Apolo, Enrique Fayos, qui va proposar a l’bailaor sevillà protagonitzar Trobada al costat de Canals.
La producció té com a coreògraf principal a Antonio Canales, acompanyat per Adela Campallo, Rubén Olmo, José Porcel i Inmaculada Aranda.
Antonio Canales i José Porcel, que va ser el solista i primer ballarí en la producció de Crit del Ballet Nacional d’Espanya gràcies a Canals, han afirmat que el fil conductor està en la visió visceral i pura en què tots dos artistes veuen la dansa.
“El fil conductor és una trobada sobre l’escenari, amb l’amor, amb el desamor, amb l’amistat: volem portar la trobada de la vida als escenaris”, ha afirmat Antonio Canales, guanyador del Premi Nacional de Dansa el 1995.
Trobada comptarà amb una escenografia senzilla i “sense efectismes”, al que Canales ha afegit que podrà mostrar-se de “cos obert”, i ser “més Antonio Canales que mai”.
D’altra banda, Canals ha assenyalat que serà una producció plena d’ “improvisació, de sospirs i de gestos”, perquè, segons afirma, “un flamenc sense un sospir és un espectacle mort, nosaltres volem ser hereus d’aquest sospir per arribar a l’emoció “.

  • " "
  • " "
  • " "
  • <iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/5MXGrfx7UV8” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>