Roser López Espinosa en una escena de “The lizard’s skin”.

L’Espai Dansat!, nom amb què el Sant Andreu Teatre anomena la seva temporada de dansa contemporània, per a la que reserva l’últim cap de setmana de cada mes, continua aquest gener amb la línia de recolzament a creadors emergents, i de posar l’ull en la creació europea.

Així, l’Espai Dansat!, en col•laboració amb La Caldera centre de creació de dansa i Aerowaves, xarxa transfronterera que promou actuacions de dansa arreu d’Europa, ambdues ajudes a la programació i difusió dels joves creadors contemporanis, arrenca el 2013 amb una proposta molt contemporània que es divideix en dues sessions: Solos 3 el 24 i 25 de gener i Duos.3 el 26 i 27. Els espectacles compten amb els artistes: Roser López Espinosa, Mireia de Querol, Guy Nader i Maria Campos, entre d’altres, que presenten solos i duos de dansa junt amb altres joves creadors europeus.

SOLOS.3
Durant les nits de solos de dansa dels dies 24 i 25 de gener es podrà gaudir del treball de la coreógrafa i ballarina catalana Mireia de Querol amb la peça I tots els altres, que va guanyar el 3er Premi Coreogràfic al Baltic Movement Contest a Gdansk, Polònia (2011) i que es tracta d’un solo que busca el desenvolupament d’un llenguatge de moviment personal on, a través del cos i l’acció que genera, la seva autora pot desplegar el seu univers com a intèrpret i creadora.

La coreógrafa coreana Howool Baek presentarà un solo en el que mans i peus es converteixen en ballarins sobre el cos de la intèrpret, Nothing for body. Per acabar, Roser López Espinosa, qui recentment ha col•laborat amb Cesc Gelabert o Isaki Lacuesta, presentarà The lizard’s skin.

DUOS.3
El cap de setmana, 26 i 27 de gener, arrencarà les sessions de duos el ballarí català afincat a Amsterdam, Carles Casallachs i la seva peça Por sal y samba, que obliga a l’espectador a fer de voyeur en una demostració de practiques sensuals o sadomasoquistes, i que ha voltat per Alemanya, Itàlia i el Regne Unit. Després serà el libanès resident a La Caldera Guy Nader, guanyador del 1er premi de la categoria de Solos a Masdanza 2010; juntament amb la catalana Maria Campos els qui presentaran Zenith

I per acabar será la companyia txeca de Lenka Vagnerova, qui presenta l’espectacle guanyador del premi del públic a Czech Dance Platform 2011, Mah Hunt, una peça espectacular que estudia l’equilibri entre el caçador i la presa de l’ànima humana.

/// INFO:
Dijous 24 i Divendres 25 a les 21h
SOLOS.3: Roser López Espinosa, Mireia de Querol, Howool Baek.

Dissabte 26 a les 21h i Diumenge 27 a les 18h
DUOS.3: Carles Casallachs, Guy Nader/Maria Campos i Lenka Vagnerova.