Imatge de 'Most of all, you've got to hide it from the chicks' de Carla Rovira.

La creadora i pedagoga Carla Rovira serà els dies 28 i 29 de maig a l’Antic Teatre amb el seu exitós primer espectacle produït per Antic Teatre i Fira Tàrrega Most of all, you’ve got to hide from the chikcs, una reflexió sobre què volen les nenes i nens quan van al teatre.

• L’espectacle que va conrear un gran èxit de públic i crítica a la passada edició de FiraTàrrega s’ha pogut veure a l’Antic Teatre i a la Mostra d’Igualada

Partint de les preguntes Què amaguem als nens? i Què és allò que no els volem mostrar?, Carla Rovira planteja un projecte que consta de dues fases, una d’investigació i una altra de creació.

La primera vol aprofundir en la relació que estableixen els més joves amb el teatre, a partir del treball amb un grup de nois d’entre 7 i 17 anys i amb l’objectiu d’enfortir els seus vincles amb les arts interpretatives i promoure la seva participació activa com a espectadors. En la segona part, i a partir d’aquesta investigació, Carla
Rovira presenta una performance inspirada en la figura de Mrs. Robinson (de la pel•lícula El graduat).

Així, a partir de pensar què volen i viuen les nenes i nens quan van al teatre, la Mrs.Robinson Gallina i el Grup de Pollastres Rebels plantegen una performance per acompanyar l’espectador a entendre les necessitats i expectatives dels menors quan tenen una experiència escènica

Després de una petita gira per Catalunya, incloent la Mostra d’Igualada, Rovira torna a l’Antic Teatre per “muntar un pollo” gràcies a un espectacle reflexiu i incòmode amb l’objectiu d’ajudar a pensar i a desmuntar fronteres entre nens i adults.

SOBRE CARLA ROVIRA I PITARCH
Graduada en Interpretació per l’Institut del Teatre i Diplomada en Educació Social per la Universitat de Girona. Compagina la seva activitat teatral amb la pedagogia i l’educació social treballant sobretot amb infància desprotegida. Li interessa buscar codis que posin al públic al centre de l’experiència artística i trencar amb les convencions de l’espectadora obedient amagada rere la foscor d’una sala, per veure quines noves relacions es poden donar dins el teatre.

Ha participat en espectacles com LAVA d’Studio Orka, Feísima Enfermedad y muy triste muerte de la Reina Isabel I de La Calòrica o Está Linda la Mar de La Pulpe. Forma part de LAminimAL Teatre des del 2010, participant en els muntatges La Grandesa d’Ésser un entre Tants, Fer Sonar una flor 1: El Suïcidi de l’Elefant Hipotecat i Fer Sonar una flor 2: La Supervivència de les Lluernes. Com a ajudant de direcció, ha participat en l’espectacle Vaques Sagrades de Taaroa Teatre i Close Encounters of the Different Kind dels hongaresos Stereo Akt.

Com a creadora va presentar el seu primer muntatge Most of all you’ve got to hide it from the chicks que es va estrenar a FiraTàrrega 2015 amb producció d’Antic Teatre. El seu segon muntatge While the machine keeps on running s’ha estrenat aquest maig del 2016 al festival Ansan Street Arts Festival d’Ansan, Korea. Una reflexió cooperativa sobre la tragèdia de l’enfonsament del Sewol a través d’Antígona.

  • " "
  • " "
  • " "
  • <iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/5MXGrfx7UV8” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>