Carme Sansa.

Dilluns que ve dia 5 reprenen al teatre Tantarantana –on es va estrenar- les funcions de Vostè ja ho entendrà, un monòleg de gran intensitat que va fer merèixer a Carme Sansa el Premi Nacional de Teatre 2012, a banda d’un unànime aplaudiment públic i crítica. Carme Sansa obre amb aquest espectacle una nova línea de programació del TantaTeatre tots els dilluns i dimarts a les 20:30h. Vostè ja ho entendrà s’hi estarà fins al 18 de desembre.

Xavier Albertí dirigeix aquest monòleg en què el seu autor, Claudio Magris, Premi Príncipe de Asturias de las Letras 2004, reescriu el mite d’Orfeu. Magris presenta una història d’amor amb totes les seves cares: passió, renúncia, protecció, desesperació i esperança. Una mirada lúcida, plena d’afecte i solidaritat amb el gènere humà però especialment centrada en la feminitat, a qui rendeix un amorós homenatge no exempt de crítica. Un text personal i íntim que llegit en clau biogràfica reviu la mort de la seva esposa, l’escriptora Marisa Madieri.

Eurídice, la musa condemnada per la tradició a un silenci etern, cobra veu a través de l’escriptura brillant de Claudio Magris per reescriure amb una vibrant força poètica un dels grans mites fundacionals de la nostra cultura.

Us passem l’enllaç del text que varem escriure el dia en què es va presentar l’espectacle a la premsa, en ocasió de la seva estrena: http://www.teatral.eu/ca/noticies/fitxa_noticies/12288