El director teatral Albert Boadella va considerar intolerable censurar l’obra d’un artista per opinions personals, el que s’ha de jutjar és el muntatge, en relació amb el veto de Pepe Rubianes a Madrid. I va recordar que ell ha viscut censures pel mateix a Catalunya. L’autor de La torna es va preguntar què hauria passat si s’hagués fet el mateix al llarg de la història amb artistes o personatges nefastos des del punt de vista civil i, no obstant, meravellosos a jutjar per les seves obres.

Boadella va afegir, referint-se a la decisió de l’alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón (PP), que els poders públics no poden posar ideologia en els diners; en tot cas poden reclamar qualitat.

Vint-i-nou anys després de la censura que ell mateix va patir arran de La torna (i que va suposar el seu ingrés a la presó), Boadella va aclarir: No hi ha comparació possible amb el que jo vaig dir llavors i amb les coses que ha dit Rubianes, perquè jo mai he insultat la ciutadania, he insultat els poders. Però va subratllar que, malgrat aquesta diferència, li sembla totalment inacceptable el que li acaba de passar a Rubianes.

banner fira mediterrània
banner fira mediterrània