Cent cinquanta-set espectacles de teatre (123), música (15) i dansa (19) aspiren a les candidatures dels IX Premis Max de las Artes Escénicas, que conclourà la primera ronda de votacions el pròxim dia 13 de gener del 2006. A finals del mes de gener es donaran a conèixer, en roda de premsa, el nom dels finalistes d’uns guardons que neixen amb el propòsit d’estimular i premiar el talent dels artistes i professionals de les Arts Escèniques d’Espanya cada temporada.

Malgrat que encara està per tancar, la lliura de les manzanas con antifaz podria fer-se el proper 20 de març, segons l’agenda de la SGAE. També està per concretar la ciutat que acollirà aquesta important cita. I abans, al febrer, tindrà lloc la tradicional gala de nominats.

Els guanyadors d’aquests premis són elegits entre els mateixos companys mitjançant un procés de dues rondes de votacions democràtiques i secretes. Els Premis Max són una iniciativa de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) i Iberautor.

Són 23 les categories que es premien en aquesta edició. Dins de la llista del millor espectacle de teatre del 2005 estan muntatges com ara Cara de plata, del Centre Dramàtic Nacional; Fuenteovejuna, del Teatre Nacional de Catalunya; o Mama, quiero ser artista, de la Cubana. Mentre que Maribel y la estranya familia, de Maribel i l’estranya família el Musical S.L; La venta de Don Quijote, del Teatre de la Sarsuela; Hoy no me puedo levantar, del HNMPL Drive S.L.; o La flauta màgica, de la Fura dels Baus, entre altres.

En la categoria de millor espectacle de dansa es troben títols com ara Romeo i Julieta, de Metros; DQ… Pasajero en tránsito, de Rafael Amargo; A cuatro voces, d’Eva Yerbabuena; o 20 años non é nada, de Druida Danza.

Rafael Alvarez El Brujo, per Los misterios del Quijote o el Ingenioso caballero de la palabra; Sergi Belbel, per Forasters; Nilo Cruz, per Ana en el Trópico; Luis Olmos, amb El retablo de Mese Pedro i altres dos títols més; o José Sanchís Sinisterra, per Flechas del ángel olvido, són alguns dels directors d’escena que poden optar a aquests guardons.

  • guinovart
  • luis pedrahita
  • Rhapsody of Queen
  • la dona del 600
  • obeses
  • la neta del senyor linh
  • lehman trilogy
  • juan tamariz