COMUNICAT DE ‘COINCIDÈNCIES’

Aquest dimecres ha tingut lloc la presentació de la Temporada dels Terrats en Cultura 2020 al canal de Youtube de Coincidències. Al llarg dels darrers anys, la presentació tenia lloc a l’Antiga Fàbrica Damm, però donada la nova situació per la crisi sanitària del Covid 19, han fet una versió digital.

L’enginy de l’equip de Coincidències s’ha activat per poder fer front a una situació excepcional i ja portaven dies anunciant per xxss que els seus arxius havien estat hackejats per Anonymouse a qui han fet servir de presentador. Una presentació original, divertida i curta, en només 15 minuts, que parla d’presenta aquesta nova temporada diferent de la resta de cicles dels Terrats que ja coneixem.

Els diferents membres d’Anonymouse han anat desvetllant la programació dels Terrats en Cultura 2020 i la novetat d’enguany que, tot i no ser programació dels Terrats, és Escenes Singulars: un circuit d’arts escèniques per Poble-Sec dins la programació de Grec a Grec que tindrà lloc el 2 i 3 d’octubre.

Amb un format i dates diferents, traslladant la programació als mesos d’agost, setembre i octubre, podrem gaudir de la cultura des d’una perspectiva diferent. Els Terrats en Cultura neixen de la voluntat de recuperar i reivindicar aquests espais,  el seu vessant social, lúdic i cultural. Aquest vessant que ha tornat a tenir més sentit que mai.

CANVIS EN LA PROGRAMACIÓ PER ADAPTACIÓ A LA COVID19
La programació dels Terrats començava, normalment el mes de maig i finalitzava el mes de setembre amb les festes de la Mercè, fent parada d’activitat a l’agost. Enguany, arran de la situació excepcional causada per la CoVid-19, la programació es compacta en els mesos d’agost, setembre i octubre, oferint així una programació (tots els dijous d’agost) per a la ciutadania que es queda per la ciutat aquest estiu.

Com que ha estat un any excepcional i serà una temporada excepcional, començarem Terrats 2020 amb un dels èxits teatrals de la temporada passada Les coses excepcionals amb Pau Roca el dijous 6 d’agost. El moviment és el protagonista de la programació 2020, amb l’estrena de roges de Miquel Barcelona, estrena de la peça ¿Y después? de Belen Maya i Fernando López amb co-producció del Festival Grec. En l’escena musical, enguany hi haurà una gran presència femenina amb Marta Knight, Carla i Sandra Rehder.

DESCOMPTES EN LA COMPRA ANTICIPADA
Oferim descompte per compra anticipada per a tots els espectacles a Barcelona (de l’1 al 15 de juliol) a aquells que comprin l’entrada abans del 15 de juliol, que obtindran un 20% de descompte sobre el preu de l’entrada general de qualsevol espectacle.

Entrades, aquí

INFORMACIÓ ADICIONAL

Premi Butaca 2019 a la Millor iniciativa per a públics
El passat 14 de juliol Coincidències va rebre el Premi Butaca a la Millor iniciativa per a públics per als Terrats en Cultura. Rebre aquest reconeixement tant cabdal en les arts escèniques catalanes ho considerem com un premi a la nostra tasca com a gestors culturals i a la trajectòria dels Terrats en Cultura intentant posicionar-se com a un referent de projecte d’arts escèniques fora d’espais convencionals, apostant per a la pròpia idea de ciutat i manera d’entendre el consum cultural.

Renovació de complicitats
Seguim amb la complicitat del Club TresC . Els socis i sòcies del Club TresC gaudiran de preus especials per als espectacles a Barcelona.

Continuen les col·laboracions amb totes les institucions que fins ara ens han acompanyat, el suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat, de Shasta Daisy Produccions, la Fundació Catalunya Cultura, DO Catalunya, Estrella Damm, Teatralnet i Teatre Barcelona.

Escenes singulars (2 i 3 d’octubre) – Festival Grec
Coincidències i Festival Grec coprodueixen el cicle Escenes Singulars, un circuit d’arts escèniques per Poble-Sec dins la programació de Grec a Grec que tindrà lloc el 2 i 3 d’octubre.
La singularitat és l’element vertebrador d’un seguit d’esdeveniments escènics creats específicament per a l’ocasió i per als espais, diversos i poc usuals, del barri del Poble-sec on tenen lloc.

Les edicions passades
En l’edició 2019, van passar pels Terrats en Cultura més de 1.800 espectadors en un total de 19 activitats del 15 d’abril al 24 de setembre de 2019.

Un dels espectacles estrenats als Terrats 2019, Ocaña reina de las ramblas va ser premiat pels Premis de la Crítica 2019. També vam poder estrenar el text de Marta Buchaca, Rita, que en breu es veurà als teatres de Madrid.

Al llarg d’aquests últimes 7 edicions, pels Terrats en Cultura han passat artistes de l’escena musical com Sidonie, Shuarma, The New Raemon, El Niño de Elche, Névoa, El Circo de las Mariposas, Pau Alabajos, Quart Primera, Pajaro Sunrise, Xarim Aresté o Adam Giles Levy.

Degut a la crisi sanitària els Terrats en Cultura a les terres de ponents no es realitzaran, només es manté la programació de Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat.