Victòria Pagès dirigeix 'Altres ciutats del desert', de Jon Robin Baitz

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, Fundación AISGE i Fundació Romea engeguen ja el tercer, de Lectures Dramatitzades, resultat de crear sinergies entre les entitats i unir esforços i recursos per a dinamitzar el sector.

Les lectures tenen com a objectiu donar feina al sector, servir d’aparador per incrementant les possibilitats de contractació dels associats i a més proporcionar un material gràfic que l’actor i el director pugui emprar per ampliar el seu currículum i promocionar el seu projecte.

El Cicle a més, ha esdevingut una plataforma de llançament de projectes dels associats d’AISGE i l’AADPC. Un cas exemplar és Penso en Yu, l’obra de Carole Fréchette dirigida per Imma Colomer i llegida durant el II Cicle de Lectures 2014, que enguany ha aconseguit ser representada a la Sala Beckett dins el Festival Grec 2015, assolint així un dels propòsits del cicle, la comercialització del projecte.

Les lectures dramatitzades de l’AADPC, Fundación AISGE i Fundació Romea volen fer accessible el teatre a tots els ciutadans, per aquest motiu són de caràcter gratuït.

QUATRE LECTURES AL LLARG DE L’ANY
Aquest 2015 podrem disfrutar de quatre lectures. D’un total de 30 obres presentades, la comissió artística formada per representants de les tres entitats organitzadores, ha escollit:

* Altres ciutats del desert, de Jon Robin Baitz ( contemporani internacional) dirigida per la Victòria Pagès, amb els actors i actrius: Pep Sais, Montse Pérez, Assun Planas, Marta Betriu i Marc Pujol.
Col·laboració i traducció: Roser Batalla
Lloc: Teatre Akadèmia
Data: 9 de juny de 2015 a les 20h

* Cinc vares de terra, de Ruth Vilar ( contemporani català) dirigida per la mateixa Ruth Vilar, amb Eloi Benet, Alícia González Laá, Aina Huguet, Ferran Lahoz i Teresa Urroz.
Lloc: Teatre Romea
Data: 6 de juliol de 2015 a les 20h

* El temps, de Lluïsa Cunillé ( contemporani català) dirigida per l’Albert Prat.
Lloc: Teatre Lliure
Data: 16 de noviembre
Repartiment: Pendent de confirmació

*Alpenstock, de Rémi de Vos ( contemporani internacional) dirigida pel Ricard Soler i Mallol.
Nau Ivanow
Data: Pendent de confirmació
Repartiment: Pendent de confirmació

XERRADES POST-LECTURA
Com a novetat de l’edició d’enguany s’han programat unes xerrades post-lectura amb els directors i l’equip artístic de les peces per tractar les temàtiques, amb la voluntat d’eliminar barreres entre creadors i públic de manera distesa.

Aquests col·loquis informals estan emmarcats dins les Accions Entreacte, que porta a terme la revista d’arts escèniques i audiovisuals per promoure i donar visibilitat a la publicació. Estaran conduits per Carme Tierz, directora de la revista.

Les xerrades es duran a terme un cop finalitzada la lectura al mateix espai i tindran una duració de 45 minuts aproximadament.

L’entrada a la lectura és lliure, però l’aforament del teatre és limitat, per tant us demanem que confirmeu la vostra assistència omplint aquest formulari: http://www.aadpc.cat/ftp/Formularis/LDAltresCiutatsDelDesert.html

Per ampliar informació de la lectura descarregar-vos el programa de mà: http://www.aadpc.cat/ftp/Cultura/programaLDAltresCiutatsDelDesert.pdf

  • Alicia Alonso
  • West Side Story
  • Nomad
  • Crimen y telón