COMUNICAT DEL TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA
El TNC vol establir un diàleg obert amb tota la ciutadania, oferint des del seu Servei Educatiu activitats i eines pedagògiques, i donant suport a iniciatives que millorin la recepció i el debat entorn de les arts escèniques. El Teatre presenta una programació connectada als interessos dels més joves i estableix vincles amb els centres d’educació formal i no formal per tal de promoure activitats d’impacte comunitari a través de les arts escèniques.

Més enllà de la programació artística i de totes les activitats i actuacions, el TNC busca exercir la seva vocació de servei públic i ser un espai plural de creació d’identitat, de convivència, d’integració per a tota la societat i de reflexió. Per aquest motiu, i conscients que les arts escèniques són una eina molt útil per a la formació i el desenvolupament cultural de tothom, el TNC ofereix i dona suport a iniciatives que milloren la recepció i el debat entorn del teatre entre els més joves, entre les famílies, i entre el professorat.


RECURSOS DIDÀCTICS I PEDAGÒGICS

El TNC vol facilitar la feina als docents, amb dossier pedagògics i guies didàctiques, per poder fer un acompanyament al alumnat abans i després de veure un espectacle per tal que la seva experiència suposi un procés d’aprenentatge enriquidor lligat a diferents àmbits curriculars.


FUNCIONS ESCOLARS

Cada temporada, el Teatre programa funcions en horari escolar i espectacles pensants per al públic familiar. El proper 27 de gener, el TNC dona el tret de sortida a les funcions escolars amb l’espectacle Encara hi ha algú al bosc (Sala Petita, 11.00 h): el relat de les supervivents de la violència sexual a la guerra dels Balcans en diàleg amb una autoficció de la dramaturga Anna Maria Ricart Codina i l’equip de Cultura i Conflicte.

Després de la representació, a la mateixa Sala Petita, tindrà lloc un col·loqui obert a tot el públic escolar amb la participació de Magda Puig, responsable del programa educatiu de Cultura i Conflicte; de Joan Arqué, director de l’espectacle; d’Anna Maria Ricart Codina, dramaturga, i de Sònia Camacho, responsable del programa educatiu i social del TNC.

Conscients que, d’una banda, les futures generacions d’espectadors de teatre són els nens i nenes que des de la infantesa aprenen a valorar-lo i que, de l’altra, les arts escèniques són una eina molt útil per a la formació i el desenvolupament cultural dels joves, el TNC ofereix espectacles adreçats a educació infantil i primària i secundària i  a batxillerat. Després d’Encara hi ha algú al bosc, la següent obra programada és Kàtia (Sala Tallers, 3, 4, 5, 10, 11 i 12 de febrer, 10 h): el viatge entranyable d’una mare i una filla a la recerca dels orígens de la petita.


PRÓXIMS ESPECTACLES DEL SERVEI EDUCATIU DEL TNC:
De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda: Sala Petita, 10 i 17 de març, a les 11 h.
Galatea:  Sala Petita, 5 i 12 de maig, a les 11 h.
La Font de la Pólvora: Sala Tallers,  24, 25 i 26 de febrer, a les 10 h.
Heroïnes o res:  Sala Petita, 14, 15, 16, 21, 22, 23, 28, 29 i 30 d’abril, a les 10 h.
Horta: Jardins del TNC, 7 de maig, a les 10 h.

Més info aquí

BANNER QUINZENA METROPILITANA FILATURAS 2021
Banner Quinzena metropolitana 2021