Més de 20 anys després de revolucionar el gènere cinematogràfic de la ciència-ficció amb La mosca (1986), el director canadenc David Cronenberg aborda ara una altra metamorfosi: la de transformar aquesta peça mestra del cine en una òpera. La peça composta per Howard Shore s’estrena demà al teatre Châtelet de París sota la direcció musical de Plácido Domingo.

Es tracta de la primera òpera de Howard Shore, creador de bandes sonores tan cèlebres com la d’El silenci dels anyells, After hours i Infiltrados, i premiat dues vegades amb l’Oscar per la trilogia El Senyor dels Anells. Seva va ser la idea de llançar-se a l’aventura lírica amb l’adaptació de La mosca –la banda sonora també porta la seva firma– amb el seu amic i compatriota Cronenberg i el tenor espanyol, que dirigirà l’Orquestra Filharmònica de Radio France.

TRES PERSONATGES
Domingo va explicar ahir que el compositor els va reunir per proposar-los l’adaptació de la pel.lícula, en què un científic –encarnat per Jeff Goldblum– es transforma en aquest insecte. “Ens vam adonar que el film era, en certa manera, pròxim a l’òpera, amb tres personatges en una estança i una música intensa”, explica l’autor de Crash, eXistenZ, Jason X, Spider i Una història de violència.

Del tenor espanyol surt la iniciativa de realitzar l’estrena mundial a París, on se’n faran cinc representacions fins al 13 de juliol. Després viatjarà a l’Òpera de Los Angeles (entre el 7 i el 26 de setembre), on Domingo ocupa el càrrec de director general.

El paper de Seth Brundlè, el científic mosca, serà interpretat en alternança pel baríton canadenc Daniel Okullich i pel francès Laurent Alvaro, mentre que el paper de la seva nòvia, Veronica Quaifè, anirà a càrrec de la mezzosoprano romanesa Ruxandra Donose. El llibret és una adaptació de la novel.la de George Langelaan escrit per David Henry Hwang.

  • " "
  • " "
  • " "
  • <iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/5MXGrfx7UV8” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>