Lola López i Pep Ricart

La Companyia Hongaresa de Teatre fundada el 1994 per Paco Zarzoso, Lola López i Lluïsa Cunillé, amb seu a Port de Sagunt (València), presenta el seu nou treball Aquel aire infinito a partir d’un text de Lluïsa Cunillé que va obtenir el Premi Nacional de Literatura Dramàtica. L’espectacle es podrà veure a l’Obrador de la Beckett del 27 de febrer al 3 de març.

Escrit el 2002 per a la Companyia Hongaresa de Teatre, Aquel aire infinito tracta de quatre trobades de Ulisses, un enginyer emigrant: amb Electra, que torna delenterrament de la seva mare; Fedra que s’ha enamorat d’ell; Medea, acabada de sortir de la presó després de disset anys pel assassinat dels seus fills i Antígona germana d’un terrorista perseguit. El director és Paco Zarzoso i els intèrprets Lola López i Pep Ricart.

L’obra ens porta a viatjar per l’univers dels mites i les tragèdies clàssiques, rastrejant la presència d’Ulisses, Electra, Fedra, Medea i Antígona per les cantonades de la ciutat. Un Ulisses sense la seva aurèola èpica, transformat en un vulgar estranger, per al qual, la seva odissea és la supervivència en un món en contínua transformació que deixa indefens i aterrit l’individu. El retorn a Ítaca no té sentit, L’única meta és l’adaptació. Ulisses va renunciar fa temps a ser heroi. En aquest cas, les heroïnes seran les quatre dones que anirà trobant alllarg del seu viatge. Elles seran les autèntiques portadores de la tragèdia. Cadascuna arrossega l’ombra d’una història que les ha guiat fins al punt on es troben.

La Hongaresa de Teatre ha produït 21 espectacles, i ha exhibit els seus treballs en importants teatres i festivals de l’estat. Alguns també han viatjat fora de les nostres fronteres a ciutats com Buenos Aires, Santiago de Xile, Montevideo…