Del 26/02/14 al 09/04/14, l’Obrador de la Beckett/Poblenou proposa el curs avançat de dramatúrgia titulat De les figuracions mítiques a la creació contemporània, que serà impartit per Carles Batlle.

La tradició cultural –els seus temes, arguments, figures i motius– són al substrat de la creació contemporània. I això és així, en siguem conscients o no. Podem usar aquest pòsit per a idear històries actuals?, per compondre arguments?, per millorar situacions?, per definir personatges?, per imaginar espais dinàmics?…

En aquest curs, doncs, es treballarà amb els conceptes i les eines que ens proporciona la tematologia a l’hora de crear ficcions contemporànies. Es Debatrà sobre els problemes i les inquietuds del món en el moment present i de les figuracions que se’n deriven en la ficció. Per fer-ho, tanmateix, caldrà escoltar també el diàleg que aquestes figuracions estableixen amb l’inconscient col•lectiu i la tradició.

INSCRIPCIONS
L’admissió es farà segons valoració del currículum.
Els cursos tenen places limitades.
La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l´import del curs.
Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Informació
l’Obrador de la Sala Beckett
Carrer Batista 15/Pere IV 228
Barcelona
Tel. 93 2845312
obrador@salabeckett.cat

Horari d’atenció al públic:
De dilluns a divendres de 11h a 14h i de 16h a 20h

SOBRE CARLES BATLLE
Autor de diversos textos que s’han traduït a diverses llengües. Els seus textos es caracteritzen per la recerca constant d’un llenguatge i d’una forma contemporanis. L’autor hi aborda diversos temes, com ara la memòria, el desarrelament, la immigració, el xoc de cultures, les relacions generacionals o la guerra.

És director de la revista teatral Pausa. Ha estat director de l’Obrador, espai d’experimentació i creació dramatúrgiques, de la Sala Beckett de Barcelona entre 2003 i 2009. També ha estat un dels patrons del festival New Plays From Europe (Wiesbaden, Alemanya). Entre el 1998 i el 2005 va ser membre del Consell Assessor del Teatre Nacional de Catalunya. Els anys 2003 i 2004 va ser dramaturg resident al TNC. L’any 2004 va ser seleccionat per presentar la seva obra Versuchung a l’Stückenmarkt de Berlín. És professor de dramatúrgia i literatura dramàtica a l’Institut del Teatre de Barcelona i a la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva tesi doctoral sobre el teatre simbolista d’Adrià Gual va obtenir el Premi de la Crítica “Serra d’Or” 2002.

És soci de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

A la Sala Beckett Carles Batlle ha impartit nombrosos cursos i seminaris. A més, s’hi han pogut veure les següents obres: Combat(1998), Suite (2001), Les veus de Iambu (2004), Trànsits (2007) iZoom (2012).

banner fira mediterrània
banner fira mediterrània