Els dies 15, 16, 17 i 18 de març se celebra a La Casona un curs monogràfic de teatre físic sota el títol de L’actor físicament eloqüent, que serà impartit per Anne Dennis.

El curs proposa examinar els processos que permeten a l’actor posseir i desenvolupar una gran imaginació física. El seu instrument, és a dir el seu cos, ha d’estar preparat i receptiu a les demandes del moment dramàtic.
S’ocuparà de la funció de l’actor com a creador físicament eloqüent en l’espai teatral. El treball animarà l’actor a crear i mantenir interaccions no-verbals i no coreografiades i a desenvolupar aquests moments amb claredat i imaginació: l’actor ha de ser tan expressiu amb el seu cos com amb les seves paraules.

Es posarà èmfasi en el treball de “acoblament”. Es treballaran i analitzaran la tensió, el ritme i el disseny dels elements a través dels quals l’actor es comunica.

S’estudiarà el poder de la immobilitat i el silenci com a eines físiques de l’actor.La importància de la claredat de la intenció, la causa i la decisió que el conduirà a l’acció. L’actor capaç de fer visible l’invisible.

Es treballarà utilitzant les improvisacions no-verbals: les trobades i converses en moviment amb i sense màscara neutra.

Aquests són els horaris:
Divendres de 17 a 21 h dissabte de 10 a 14h i de 16 a 20 h, diumenge de 10 a 14h i dilluns de 17 a 21h.
Preu: 270 €.

Més informació i inscripcions a: LA CASONA formació i investigació teatral
C/ Càceres, 8 08028 BARCELONA
Tel: +34 93 422 69 22 —- info@lacasona.es www.lacasona.es

SOBRE ANNE DENNIS
Anne Dennis es va formar i va treballar com a actriu, ballarina i mim a Nova York fins guanyar una beca Fulbright per a París, on va continuar el seu treball amb Etienne Decroux. Durant més de 30 anys ha treballat en el camp del teatre físic expressiu a través d’Europa i els EUA

Va ser directora de Moviment al Rose Bruford College, Londres, durant molts anys, seguit per un període de 10 anys com a professora i directora a Barcelona (ESAD Institut del Teatre, La Casona, etc.). En l’actualitat es mou entre Londres, Barcelona i París, on dirigeix, ensenya i escriu.
Ha dirigit obres de Brecht, Lorca, Büchner, etc, i ha estat directora artística de companyies de mim a Belgrad i San Francisco.

És autora de The Articulate Body; the physical training of the actor, Nick Hern Books Londres 2002, així com nombroses altres publicacions que apareixen en revistes com Total Theatre, Londres, CPR PastMasters, Aberystwyth, Gal • les, Mime Journal, Califòrnia, Journal of Speech and Drama, Oxford, Taller multidiscipinar artístiques, Catalunya, Rivista Mostra de mim de Sueca, València, etc

Va crear l’exposició Video-Loops Pantomima: Amor / Fracàs / Violència / Comentari Social per al Festival Internacional de Mim i Teatre visual Reus, COS ’01.

Va concebre, escriure i dirigir El mal blanc“, una dramatització de Assaig sobre la ceguesa de José Saramago.
La traducció a l’espanyol del seu llibre es publica el 2012

  • Concert del 30è Aniversari
  • Juana
  • Manel
  • Alicia Alonso
  • West Side Story