El director del Festival d’Edimburg, Joan Morgan, ha anunciat la seva dimissió després d’un any del seu nomenament.

Morgan deixa el càrrec després de fer-se públiques les dades de venda d’entrades del Festival a la darrera edició del passat mes d’agost, que han baixat un 10%, el primer descens que pateix el certamen en vuit anys.
El festival de teatre alternatiu a més va patir una fallada en el sistema de venda d’entrades que va obligar a tancar la taquilla durant dues setmanes, amb les conseqüents protestes dels encarregats de les companyies que reclamen els milers de vendes que han perdut. Però fins i tot amb el sistema ja reparat, a alguns espectadors se’ls va cobrar el preu d’entrades que mai van rebre i alguns espectacles van patir d’overbooking.

Al cúmul d’incidents s’afegeix la saturació de feina de Joan Morgan, que també s’encarregava del festival de comèdia que tenia lloc simultàniament i el mal temps amb rècord de pluges durant un mes d’agost que va afectar l’assistència de públic.

Els organitzadors han culpat l’actual situació econòmica i l’impacte dels Jocs Olímpics que potser ha eclipsat el Festival. En total s’han venut 1.535.519 tickets, comparats amb el 1.697.293 de l’edició del 2007.