El coreògraf Thomas Noone estrena amb el Ballet Nacional de Xile

El proper 18 de novembres’estrena en el TeatreCEAC de la Universitat de XileDon Q, l’obra que el coreògraf Thomas Noone prepara aquestes setmanes per a la formació nacional xilena.

Basada en El Quixot de la Manxa, la peça per 14 ballarins formarà part del programa doble que amb motiu del 400 aniversari de la defunció de Miguel de Cervantes ha ideat la companyia dirigida per Mathie Guilhaumon.

El programa afegeix a més l’homenatge que el propi Guilhaumon oferirà a Shakespeare, de qui també es cel•lebra aquests mesos el quart centenari de la seva desaparició.

D’aquesta manera el Ballet Nacional Chileno reuneix en una sola vetllada els homenatges a dos dels mestres de la literatura universal, en el que serà la seva particular aportació contemporània a l’efemèride.

Mentre que Guilhaumon es basa en La Tempestat de Shakespeare i comptarà amb música de Tchaikovsky, Noone ha triat música de Marius Petipa, que serà interpretada en directe per l’Orquestra Simfònica de Xile, dirigida per l’argentí Jorge Ritter.

Durant cinc setmanes el director i coreògraf amb seu a Barcelona ha treballat amb l’elenc del BANCH en la creació d’unapeça de mitja hora que conté el seu personal llenguatge coreogràfic, vigorós i arriscat, alhora que fa l’ullet a la narrativitat dels ballets clàssics.

Noone, que en el mes de desembre celebra 15 anys de la creació de la seva pròpia companyia, es posa de nou al capdavant d’altres formacions per aportar el seu bagatge i visió coreogràfica. Durant els últims anys Norr dans, el Ballet du Rhin, el Ballet Nacional de Perú, la Companyia Nacional d’El Salvador, el TanzTheater de Munster, StopGap o Verve són algunes de les companyies on Noone ha creat peces de diferents formats.

El Ballet Nacional Xilè, dependent del Centre d’Extensió Artística i Cultural de la Universitat de Xile, va ser fundat de 1945. És la primera companyia professional de dansa contemporània de Xile. Al llarg de la seva història ha presentat més de 200 obres de coreògrafs nacionals i estrangers.

  • Concert del 30è Aniversari
  • Juana
  • Manel
  • Alicia Alonso
  • West Side Story