Montse Vellvehí ha presentat la programació del Festival de Shakespeare d’aquest any, que començarà el proper 28 de juliol, i ha explicat també tots els canvis que s’esdevindran en aquesta propera edició. En primer lloc, Santa Susanna deixa de ser la seu exclusiva del festival, i Mataró, la capital de la comarca del Maresme, passa a ser l’escenari de la major part dels espectacles.

El festival no només canvia de lloc sinó que també fa un canvi de dates. En les passades edicions la celebració del festival es repartia en diferents caps de setmana, en canvi, a partir d’aquest any es concentraran tots els espectacles en 5 dies. La directora del festival ha dit que és molt possible que de cara a properes edicions s’allargui la durada de l’esdeveniment ja que “es redueixen els costos si comprimeixes el festival” i “amb el mateix pressupost es poden fer més cosses”.

El canvi de localització, segons han comunicat des de la fundació Privada Festival Shakespeare, s’ha fet a partir de l’acord que els ajuntaments de Santa Susanna i de Mataró van arribar per tal de impulsar econòmicament i consolidar artísticament el Festival.

El regidor de cultura de Mataró, Sergi Penedés, ha afirmat en la roda de premsa de presentació del festival, que “Mataró està molt content de participar amb Santa Susanna” i “el festival no és un fet aïllat, sinó que és la política cultural de la ciutat” que, segons ha dit, fa molts anys es decanta per les arts escèniques. També ha afegit que s’han triat aquestes dates per no fer coincidir el festival amb altres esdeveniments Mataronins com les festes majors o el Festival Cruïlla.

Per la seva banda, l’alcalde de santa Susanna ha dit que per a ell és el 6è festival i que “sempre he dit que era agosarat, però va valer la pena i varem ser capaços de consolidar l’espectacle”. Ha afegit també que “jo crec que el festival havia de créixer” i que “era el moment de fer-ho amb un municipi gran, i amb Mataró jo crec que ens hem entès”. A més a més, ha assegurat que “no volíem aturar el creixement de festival”.

Montse Vellvehí ha confessat que està “molt contenta” per que ambdós ajuntaments s’han entès molt bé i posteriorment ha explicat la producció que aquest any du a terme la Fundació Festival Shakespeare. Es tracta de Shakespeare’s Sihts in Five Acts que es farà a l’església de Sant Simò, un entorn màgic que permet una sonoritat excel•lent per un espectacle on la música és el més important. Ha aprofitat per destacar com a molt interessant la presència del contratenor Xavier Sabata dins l’espectacle.

Entre la programació podrem trobar també la dansa de la coreògrafa Maria Rovira amb Les dones i Shakespeare, dos espectacles internacionals: Peinnes d’Amour Perdues, en versió original en francès subtitulat al català i Burguer King Lear on dos clowns expliquen l’historia del Rei Lear. A més a més, Tortell Poltrona porta el seu Xespir…! un espectacle per a tota la família.

El Festival de Shakespeare s’inaugurarà el proper 28 de juliol de 2008 entre Mataró (Masia Can Ribot) i Santa Susanna (Masia Can Ratés) i finalitzarà els espectacles el 3 d’agost.

A continuació incloem l’agenda del Festival de Shakespeare

28 de juliol – Els homes i Shakespeare. Dir. Gemma Bertran / Cia. Dei Furbi

30 de juliol – Sonnets. Dir.Éric Lacascade Centre Dramatique National de Normandie / Comédie de Caen

31 de juliol – Shakespeare’s sights in five acts. Dir. Xavi Díaz- Latorre / Xavi Sabata i Laberintos Ingeniosos, Les dones i shakespreare. Dir. Maria Rovira. / Cia. Trànsit i la conferència Els sonets, a càrrec de Salvador Oliva a l’Espai Casa.

1 d’agost – Les peines d’amour perdues. Dir. Helene Cinque / CIA. L’instant d’une ressonance i la conferència Penes d’amor perdudes a càrrec de Salvador Oliva a l’Espai Casa

2 d’agost – Xespir…!. Tortell Poltrona / Cia. Circ Cric i Burger King Lear. Joâo Garcia Miguel

3 d’agost – Rei Lear. Dir. Oriol Broggi / Cia. La perla29