'Chiffonnade' de la companyia francesa 'Le Carré Blanc'

Fa uns dies anunciàvem per a aquest cap de setmana l’arribada a Sabadell del festival El més petit de tots (http://tetral.pre.interdigital.biz/ca/noticies/fitxa_noticies/12196). Avui us hem de dir que el festival –pioner en la programació d’espectacles per als més menuts a Catalunya i amb epicentre a La Sala Miguel Hernández de Sabadell– tornarà a instal•lar-se durant tot aquest cap de setmana a l’Aurora d’Igualada per presentar una selecció dels espectacles que acollirà del 24 al 29 de novembre.

Es tracta de propostes pensades per estimular els sentits i apropar l’experiència de les arts escèniques al públic més petit de tots. Enguany a Igualada comptarà amb la participació de companyies procedents de França,
Euskadi i Bèlgica.

Dissabte, la prestigiosa companyia francesa Carré Blanc presentarà
Chiffonnade, una coreografia sense text amb la tela com a matèria primera.
L’espectacle convida als més petits a imaginar nous móns a través de trossos
de tela que s’arruguen, es dobleguen i s’esquincen.

Diumenge, la companyia basca Teatro Paraíso presentarà Kalidoscopio, un espectacle sense text realitzat en col•laboració amb Théâtre de la Guimbarde de Bèlgica que uneix teatre, imatges i infància. Dos actors projecten colors, formes i volums a sobre d’objectes per dibuixar un univers sensorial sobre el blanc original. Els menuts veuran com tot es mou, tot canvia! en un joc de construccions, projeccions, llums i sons.

La directora d’El més petit de tots, Eulàlia Ribera –que dirigeix també La Sala Miguel Hernández i s’encarrega de la programació infantil del Teatre Lliure–, assegura que el festival s’ha consolidat com un espai dedicat als més petits, difícilment dins les programacions podem trobar espectacles per aquesta franja d’edat. Les arts escèniques per als més petits són un espai de descoberta, d’estimulació i incideix en què “’objectiu és que les arts formin part dels processos que nodreixen la seva intel•ligència emocional i que els ajudi a desenvolupar la seva sensibilitat i competències.

Sobre Chiffonnade, Ribera diu que és un espectacle molt màgic, els nens al•lucinen amb les imatges que es poden suggerir només jugant amb la roba, les teles. És molt bonic, i té aquesta cosa tan important que sempre busquem que és incentivar la imaginació. Pel que fa a Kalidoscopio, observa que pràcticament s’estrena al festival. És un treball molt proper a la manipulació, al joc amb les formes amb què tots els nens s’entretenen de petits. Com podem crear nous objectes jugant amb colors, formes i volums molt senzills.

Les representacions de Chiffonnade al Teatre de l’Aurora es faran el dissabte 26 de novembre a les 18h i 19:30h, mentre que les de Kalidoscopio es faran el diumenge 27 de novembre a les 18h i 19:30h. Les entrades (7 € adults; 5 € nens) es poden adquirir a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. També es poden reservar prèviament trucant al 93 805 00 75 o bé a través del correu electrònic, escrivint a reserves@teatreaurora.cat. Més informació a www.teatreaurora.cat.

Teatre de l’Aurora
El Teatre de l’Aurora és una sala independent d’Igualada que ofereix una programació de teatre professional de manera estable des de l’any 1996. Les seves reduïdes dimensions (té un aforament de 110 localitats) permeten gaudir intensament de l’espectacle en viu per la proximitat entre actors i públic. Està gestionat per Unicoop Cultural, una iniciativa privada sense ànim de lucre que vol contribuir a que la cultura sigui accessible per a tothom a través d’una oferta de qualitat. El Teatre de l’Aurora forma part de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), de la Coordinadora de Teatres Independents
de Catalunya (CTIC) i de la Red de Teatros Alternativos.

BANNER QUINZENA METROPILITANA FILATURAS 2021
Banner Quinzena metropolitana 2021