Òscar Intente explora Brech i ens l'explica a 'Aula-Brecht (El peix gros es menja el petit)'

Després d’un primer cap de setmana viscut intensament a Sant Sadurní, el Festival En Veu Alta arriba aquesta setmana a 14 municipis penedesencs. De fet, Sant Sadurní acull cada tarda, fins dijous, propostes familiars. Un altre dels plats forts d’entre setmana són les lectures en veu alta de l’EVA354, el col•lectiu de voluntariat lector, actiu durant tot l’any, que els dies de Festival fa una autèntica marató amb 11 sessions en residències, casals, escoles, biblioteques, parcs,… on tothom pot animar-se a dir-hi la seva.

Teresa Sánchez-Roca presenta dijous, al VINSEUM, Charles, Alice and me, una història de fascinació per Charles Dodgson (Lewis Carroll) i la seva musa Alice Liddell. El mateix dia, a la terrassa del Centre d’interpretació del Funicular de Gelida Mercè Ocha presenta In vino veritas i també dijous un nou tast que ens apropa a Occitània i a l’occità amb la projecció d’En viatge, sobre la caminada reivindicativa per les valls occitanes.

El segon cap de setmana de Festival inclou ingredients familiars com la carretada de contes de La Guilla Teatre o els jocs de paraules d’en Màrius Serra. I torna Gost, la Mercè, l’homenatge a Mercè Gost, producció de l’EVA el 2016, aquesta vegada a Vilafranca del Penedès, al Claustre de Sant Francesc.

Yoshi Hioki serà a Llorenç del Penedès, Dalí Blanch ens porta El todo morido, hi haurà un recull de Contes zen amb Marta Millà i Horacio Kurti, i es repeteix sopar literari amb Cocina límite, una cena en tres actos per assaborir literatura i gastronomia.

Imprescindibles a la recta final de l’EVA Penedès amb Toni Gomila i Acorar o els que també repeteixen, després de fer ple a Sant Sadurní, Maria Arnal i Marcel Bagés en un indret magnífic com els exteriors de l’Ermita de Sant Joan de Lledó de Sant Martí Sarroca, a tocar d’oliveres i vinyes.

Arnau Vilardebò i Òscar Intente posaran el colofó narratiu final de la 13a edició del Festival al Penedès. Una pila de pomes per endrapar, que les assaboriu de gust!

Correccions del programa
*Comunicar-vos que, malauradament, s’ha hagut de suspendre la xerrada de Cristina Mas dins Les entranyes de l’EVA prevista per dimecres dia 7 al Casal Popular de Vilafranca.
** Dir-vos també que es faran dos passis de Gost, la Mercè i no tres com consta al programa. Seran a les 19:30 i 20:30h. Queda anul•lada, per tant, la sessió de les 21:30h.